Onze sponsor:

Review:

27 juli 2023 | Niels Laan | Athom, Smart Home Hubs, Homey

Homey Pro - GAME OVER!

Energie inzichten:

Het bijhouden van je verbruik is de laatste jaren een hot topic. Je kunt immers veel geld besparen door apparaten welke onnodig aan staan simpel uit te zetten. Het besparen begint meestal met inzicht. De Homey heeft hiervoor een handige feature ingebouwd waar je exact kunt zien wat een apparaat verbruikt. Via deze manier kun je de sluipverbruikers en grootverbruikers identificeren. Door deze apparaten uit te zetten kun je behoorlijk wat energie besparen en kun je in theorie je Homey terug verdienen.

Om te weten wat een apparaat verbruikt is het wel handig dat hij een ingebouwde verbruiksmeter heeft ingebouwd, zoals bv deze Fibaro Wall Plug of de dimmer van Qubino. Een andere aanraden is het gebruiken van een P1 meter. Deze houdt het verbruik van je hele huis bij. Een voorbeeld hiervan is de Home Wizard P1 meter, je kunt hier een review lezen.

Geen apparaat met energiemeting?

Als je nou een apparaat hebt waarvan het verbruik niet wordt bijgehouden? Dan kun je dit toch regelen via de Homey. Je kunt namelijk het standby verbruik (uit stand) en "aan" verbruik invoeren. Handige feature.

Inzichten

In de APP, bij het energie gedeelte, kun je globaal het energieverbruik in zien. Hierbij kun je niet zo gemakkelijk vergelijken en terug zien. Hiervoor heeft de Homey het "inzichten" gedeelte. Deze kun je het beste opvragen via de computer. Je kunt naast het energieverbruik ook het temperatuurverloop van een temperatuursensor inzien Dit gedeelte is zeer uitgebreid opgezet. Zo kun je terug in de tijd kijken, de grafieken exporteren, een CSV bestand van de data maken, alles verwijderen en het grafiektype veranderen. Je kunt ook meerdere sensoren aanvinken om deze met elkaar te vergelijken, superhandig dus.

Het is jammer dat je de aan- en uit actie niet kunt inzien van je apparaten. Dat is wel wat vreemd. Soms wil je toch weten hoe laat iets is aangezet. Je kunt dit overigens wel beperkt zien in de APP. 

Dit product is te koop voor:


€ 399
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs