Onze sponsor:

Review:

04 december 2022 | Ikea, Bewegingsensoren

Ikea Draadloze bewegingssensor - de goedkoopste?

Installatie via de Homey:

We gaan deze bewegingssensor ook installeren op de Homey. Er is een Ikea APP beschikbaar dus installeren zou niet voor al te veel problemen moeten zorgen. We voorzien als eerste de sensor van stroom door de bijgeleverde batterijen te plaatsten. Hiervoor moet je het klepje aan de achterkant loshalen en dan met een kruiskop schroevendraaier het klepje aan de binnenkant losmaken.

Nu starten we de webinterface op (of de APP) om hem toe te voegen. Klikken op het plusje, "new device" en zoeken op Ikea. Je moet degene hebben zonder de gateway, in mijn geval de eerste. Als we dan helemaal naar beneden scrollen zien we de sensor staan, deze klikken we aan. 

Het duurt even tot de APP geinstalleerd is en er een berichtje komt dat we de knop aan de achterkant 4x (binnen 5 seconden) in moet drukken. De LED gaat knipperen om aan te geven dat hij gevonden is. Na enkele seconden (heb even geduld) zien we hem verschijnen op het dashboard.

Installatie schermen:

Werking:

Je krijgt een bewegingssensor die uiteraard een signaal stuurt als er beweging is. Het duurt ongeveer 3 minuten tot hij geen beweging door geeft. Je kunt een optie aanzetten om het batterijniveau te zien maar deze geeft niks door.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow die bij beweging (en het is na zonsondergang) een lamp aan zet.

;
;

Nog meer van:

Bewegingsensoren