Onze sponsor:

Robbsmarrt Wandzender 8 knops - Z-Wave

Leuk om te zien dat er steeds meer fabrikanten domotica producten op te markt brengen. Vandaag gaan we een Wandzender (8 knops) van nieuwkomer Robbsmarrt voorzien van een review.

Je kunt op verschillende manieren een lamp aan- en uitzetten. Dit kan je natuurlijk regelen met een normale wandschakelaar, via de APP van je domotica systeem of nog mooier via een bewegingsmelder. Dit laatste is niet altijd mogelijk en bij de eerste variant vergt dit wat technische kennis omdat je vaak een inbouwmodule moet plaatsten achter de bestaande schakelaar. Zou mooi zijn als er een wat gemakkelijker oplossing zou bestaan. Robbsmarrt heeft hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van een wandschakelaar. En vereist geen technische kennis.

Deze wandschakelaar kun je gemakkelijk in je bestaande schakelmateriaal inbouwen. Je hoeft hiervoor geen draden te trekken want hij is voorzien van een knoopcel batterij (CR2450). Je krijgt beschikking over 8 verschillende knoppen. Deze knoppen hebben weer 3 mogelijkheden; je kunt hem namelijk 1x indrukken, lang ingedrukt houden en loslaten. In totaal dus 24 mogelijkheden.

Als je een knop indrukt kun je bv een slimme lamp zoals een Philips HUE aanzetten. Je kunt uiteraard ook wat complexere zaken regelen door bv een scene te starten die alle lampen in je woonkamer aan- of uitzetten. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Het is ook mogelijk om een andere Z-wave apparaat rechtstreeks te koppelen aan deze wandzender. Hierdoor krijg je een sneller verbinding omdat je om de controller heen gaat. Later meer over.

Deze wandschakelaar is mat wit afgewerkt en heeft een LEDje aan de voorkant die oplicht als je een knop hebt ingedrukt. Dit is wel een fijne toevoeging omdat je dan ook ziet dat er wat gebeurd. Hij past dus in je bestaande schakelmateriaal/raampje zoals de merken Merten, Gira, etc. Er wordt ook een los frame bij geleverd welke vast te maken is door een dubbelzijdige sticker of via schroeven.

Hij is te koop via onze partner voor € 59,95 . Goed nog om te melden is dat er ook nog een 2 knops en 4 knops variant is.

Wat krijg je:

- Achterplaat
- Afdekraam
- Z-Push button 2
- Handleiding
- Dubbelzijdig tape
- 2 schroeven
- CR 2450 batterij

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze button gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.