Onze sponsor:

Review:

26 augustus 2016 | Niels Laan | Zipato, Smart Home Hubs, Zipato

ZipaTile

"Installatie is appeltje eitje"


Het installeren van de ZipaTile is niet heel ingewikkeld. Je ziet duidelijk dat Zipato hier ervaring mee heeft. Je wordt netjes door de verschillende stappen heen geleid. Het enige probleem waar ik tegen aan liep, is dat mijn woonplaats bij het instellen van het weer niet gevonden werd. Even een wat grotere plaats in de buurt selecteren loste dit op. Een UTP (netwerk) kabel is overigens niet nodig want hij werkt via je WIFI.

APP ZipaTile:

Wat een groot verschil is met de Zipabox is dat je meer regelt via het scherm van de ZipaTile. Zipato heeft hiervoor een APP, welke geïnstalleerd is, daarnaast zijn er ook wat losse APP's geïnstalleerd.

Met deze APP krijg je de mogelijkheid om je modules (schakelaar/lampen/etc) te bedienen. De APP die op de ZipaTile draait is bijna hetzelfde als die je op een normale smartphone kunt installeren. Een verschil is dat je meer beheer mogelijkheden hebt. Zo kun je bv gebruikers beheren en is het mogelijk om de algemene gegevens te wijzigen. Met de Zipabox moest je dit altijd via de interface doen.

APP Repo:

In dit onderdeel vind je de verschillende APP's welke standaard zijn geïnstalleerd. Via dit scherm kun je deze gemakkelijk updaten, dit gaat overigens ook automatisch/je krijgt een melding als er een nieuwe versie beschikbaar is. Zeer goed geregeld en ik krijg ook regelmatig updates.

Standaard

Naast de Zipato APP zijn er een aantal standaard APP's geinstalleerd. Er is helaas geen Play store beschikbaar dus het installeren van andere APP's is wel wat lastig.

 

Cloud omgeving

Tegenwoordig kan eigenlijk geen enkele controller meer helemaal werken zonder internet. De ZipaTile heeft voor de bediening en het draaien van je regels geen internet nodig. Om regels te maken heb je wel de cloud omgeving nodig. Dit kan dus niet lokaal.

Dit kan wel eens vervelend zijn want als de Zipato server eruit ligt dan kun je niet bij de rule creator. Gelukkig heeft Zipato hierin veel geleerd en zijn de server behoorlijk stabiel.

Iets anders waar je rekening mee moet houden is dat alle wijzigingen die je maakt ook weer gesynchroniseerd moet worden met de Zipato server.

Voordelen zijn dat sommige updates geen nieuwe firmware vereisen en dat de controller minder zware hardware nodig heeft waardoor hij goedkoper kan zijn.

Dit product is te koop voor:


599
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs