Onze sponsor:

Review:

26 augustus 2016 | Niels Laan | Zipato, Smart Home Hubs, Zipato

ZipaTile

Meer dan alleen een controller

Naast dat de ZipaTile de Brain is om je apparaten mee te bedienen, zijn er een aantal slimme zaken ingebouwd.

Alarm:

Via de ingebouwde speaker is het mogelijk om een alarmsignaal te laten klinken. Er is keuze uit 6 verschillende tonen. Deze 6 tonen kunnen ook in het "regel maken" gedeelte gebruikt worden. Door de ingebouwde accu zal hij blijven loeien, ook als de stroom wordt uitgeschakeld.

Er zit ook een schoksensor in de ZipaTile gebouwd, hierdoor heeft het ook weinig zin om de tablet van de muur af te trekken. Zipato heeft zelfs een geluidsmeter ingebouwd. Dus je zou ook nog kunnen weten of de inbreker geluid maakt.

Je kunt zelfs zien wie de inbreker was door de ingebouwde camera. Snapshot laten sturen is overigens ook een optie mocht je niet in het bezit zijn van een smartphone.

Alarmpaneel

In de ZipaTile is een zeer uitgebreid alarmpaneel ingebouwd. Hiermee kun je gemakkelijk een alarmsysteem aanmaken.

Wil je meer weten over het alarmpaneel. Lees dan hier verder:
http://www.domotica-blog.nl/post/zipato-guide-alarm


Key/Touch-Pad:

Als je de ZipaTile in huis hebt word je keypad overbodig. Je kunt namelijk rechtstreeks vanaf het startscherm het alarm paneel opstarten. Dus je alarm aan- of uitzetten is een fluitje van een cent.


SIP-Intercom:

Als je een IP deurbel hebt (welke SIP ondersteunt) kun je deze toevoegen aan de ZipaTile. Je kunt hem dan ook gebruiken als intercom. Helaas heb ik dit niet zelf kunnen testen omdat ik niet in het bezit ben van zo'n deurbel.

Thermostaat:

Door de 12/24V aansluiting aan de achterkant van de ZipaTile is het mogelijk om een thermostaat aan te sluiten.


Climaatwidge:

De ZipaTile heeft een standaard ingebouwde klimaatpaneel. Hiermee kun je gemakkelijk je verwarming bedienen. Ik maak zelf geen gebruik van deze widget maar je kunt hier je cv ketel/radiatoren aankoppelen en je temperatuur regelen.

 

Het is ook mogelijk om je Nest te koppelen aan de ZipaTile. Het leuk hiervan is dat je nog maar 1 app gebruikt en dat je gebruik kunt maken van de afwezigheidsdetectie.


Bedieningspaneel:

De ZipaTile is bedoeld als bedieningspaneel. Om scene's snel op te starten zitten er naast het scherm 6 onzichtbare knoppen. Aan deze knoppen kun je verschillende acties hangen, dat kan via de Tablet maar ook via de Rule creator. Deze knoppen worden overigens getoond door de ingebouwde LED's. Deze LED's kun je ook bedienen via de APP en de rule creator.

Er wordt ook handig gebruikt gemaakt van de "gesture" mogelijkheden van een tablet. Je kunt dus bv door één tap op het scherm een APP starten.

Overige zaken:

Naast alle bovenstaande genoemde sensoren heb je ook nog beschikking over een temperatuur-, lucht- en bewegingssensor.

Dit product is te koop voor:


599
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.