Onze sponsor:

Review:

Scene Master - ZRC-90 - Remotec

Via een controller kun je verschillende scene's maken. Met een scene kun je bv een groep lampen tegelijk aan- of uitzetten. Je kunt zo'n scene op starten d.m.v. voice, een APP of via een wandschakelaar. Andere manier is met een keyfob/afstandsbediening. Deze laatste variant gaan wij testen met de Scene Master.

Met een scene kun je op een slimme manier bv meerdere lampen aan- of uitzetten. Diversen controller hebben deze functionaliteit ingebouwd. Je kunt zo'n scene op verschillende manieren starten. Dit kan natuurlijk via een knop in de APP of via een wandschakelaar (zoals de Fibaro dimmer 2) of wat je tegenwoordig wel vaak ziet is via voice (Google Home en Alexa). Call me old fashion maar via een knop werkt toch wel erg prettig.  Remotec heeft hiervoor een mooie oplossing bedacht. Je kunt via een bedieningspaneel met 8 knoppen gemakkelijk iets aan- of uitzetten. Deze knoppen kun je op meerdere manieren gebruiken. Je kunt ze namelijk 1x, 2x of ingedrukt houden. 

Omdat je met 8 knoppen nog weleens vergeet wat waar achter zit word er een stickervel meegeleverd met wat standaard scene's erop. Zo is er eentje voor away, wake, curtains, heat, etc.

Er wordt ook een beugel meegeleverd om hem aan de muur op te hangen. Helemaal compleet dus. Om het af te maken zit er ook nog een klein blauw LEDje in de bovenhoek, om te bevestigen dat je iets hebt ingedrukt.

De scene master is 110 x 70 x 15mm groot en hierdoor goed te bedienen. De behuizing voelt wat plastic. De knoppen daarentegen voelen solide en geven een goede feedback bij het indrukken. Hij wordt gevoed door 2 AAA batterijen, welke overigens niet meegeleverd worden. De batterijen zitten achter een klepje, waar je ook de toevoegen knop vindt om hem te koppelen aan de controller. Hij werkt via de Z-Wave plus protocol.

Naast dat je hem via je controller kunt gebruiken, kun je hem ook standalone gebruiken door hem rechtstreeks aan een andere Z-Wave apparaat te koppelen.  Hij is te koop voor € 49,00 (nu zelfs in de aanbieding voor € 45,00)

Wat krijg je:

- Scene Master
- Ophangbeugel
- Schroeven en pluggen
- Stickervel
- Handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Veelgestelde vragen:

Kan ik deze scene master ook zonder controller gebruiken?
Ja, dit is mogelijk. Je kunt hem rechtstreeks aan een andere Z-Wave apparaat hangen.

Is deze scene master waterdicht?
Nee, dat is hij niet

Wat voor een batterij zitten er in?
2x AAA

Installatie:

We gaan hem toevoegen aan de volgende controllers:

- Homey by Athom
- Zipato Zipatile
- Fibaro Homecenter 2
- Vera Plus
- Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 49
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels