Onze sponsor:

Aqara Magic Cube - MFKZQ01LM

Slimme afstandsbediening welke via beweging werkt.

Xiaomi is een chinese fabrikant van smart home producten. Zij maken voor een vriendelijke prijs producten om je huis slimmer te maken. Deze werken over het algemeen via de Zigbee protocol. Leuke is dat Xiaomi een groot eco systeem heeft en hierdoor verschillende soorten producten heeft. Denk hierbij aan Bewegingssensoren, Temperatuursensoren, slimme lampen en deursensoren

We gaan nu naar een nieuwe product kijken de tovenaar van Xiaomi de Aqara Magic Cube. Met dit vierkantje apparaatje kun je magie maken. Nou, we zijn natuurlijk reuze benieuwd of hij met deze magie mijn huis kan omtoveren naar een kasteel. Helaas, dit kan hij niet maar hij kan wel op een gemakkelijk manier mijn huis bedienen. Je kunt namelijk door een simpel flip bv al mijn lampen aanzetten. 

Deze cube is een soort van afstandbediening welke reageert op bewegingen. Er zijn maar liefst 8 verschillende manier om deze cube te activeren. 

- Schudden
- Wakker maken
- Laten vallen
- 90° draaien
- 180° draaien
- Duwen
- Tappen
- Roteren

Dat laten vallen lijkt ons wel interessant om te testen. Dus na de installatie (verder op lees je hoe dit moet) hebben we hem direct van onze trap laten vallen. Helaas heeft hij dit niet over leeft. Dus tip gooi hem niet van de trap.

Allemaal een grapje natuurlijk want deze cube zit best stevig in elkaar. (Nee, gooi hem niet echt van de trap). Hij is van kunststof gemaakt en heeft een wit creme kleur en het logo van aqara staat op de voorkant. Hij is niet super klein met zijn 44x44x44mm, dat hij had van mij wel de helft kleiner gekund. Er zit wat gewicht in, wat wel fijn werkt als je hem oppakt en bedient. Hierdoor rolt die niet zomaar om.

Hij werkt via de Zigbee protocol en wordt gevoed door een CR2032 batterij welke je wel in meer aqara producten ziet. Er wordt een staafje bijgeleverd om het klep aan de onderkant los te maken. Je kunt dan namelijk bij de batterij en het toevoegen knopje. Je vind tevens hier een LEDje om de status te zien.

De Cube is te koop voor rond de € 11.00 als je hem in china haalt en in Nederland is hij te koop voor € 26,95.

Wat krijg je:

- Magic Cube
- Pinnetje om achterkant los te halen
- Handleiding chinees

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Xiaomi Gateway v2
- Domoticz
- Home Assistant
Homey

Deze sensor kan ook nog op Smartthings geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komen deze ook aan de beurt. Ik heb ook de ZipaTile en Vera geprobeerd maar helaas werkt deze sensor niet op deze controllers.

Dit product is te koop voor:


€ 27
Kopen
€ 11
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels