Onze sponsor:

Review:

28 april 2023 | Niels Laan | Aqara, Deurbellen

Aqara smart doorbell g4 - De allerbeste deurbel?

Conclusie:

Met deze slimme deurbel van Aqara kun je zien wie er voor je deur staat. Dit kan hij zelfs zonder dat er is aangebeld. Als er wel iemand aan belt dan gaat de gong super snel af en krijg je kort daarna een notificatie op je telefoon. Als je de video wilt bekijken dan duurt het iets langer voor deze getoond wordt, maar wel sneller dan de concurrentie.

De installatie is zeer gebruiksvriendelijke en je wordt zowel in de APP als via spraak door het gehele proces geleid. Daar kunnen andere deurbellen nog een voorbeeld aannemen.

De bijgeleverde APP zet goed in elkaar en heeft mega veel instelmogelijkheden. Zo kun je de gevoeligheid instellen en zijn er zeer veel mogelijkheden om een melding te krijgen. Zeer indrukwekkend.

Absoluut een pluspunt is dat alle beelden lokaal worden opgeslagen op de SD kaart welke in de gong zit. Hier kun je een SD kaart van 512GB in plaatsen. Genoeg om meerdere dagen op te nemen. Dit opnemen kan trouwens ook continue als je hem van stroom voorziet via een 12 of 24V transformator. Je kunt dan elke moment van de dag bekijken. Dat van stroom voorzien kan ook via de 6 meegeleverde AA batterijen. Je hebt dan alleen geen continue opnamen maar alleen als er wat gebeurd. Aqara geeft aan dat dan de batterijen 4 maanden mee gaan.

De beeld kwaliteit is niet de allerhoogste op de markt maar met zijn 1080P meer dan voldoende.

Als klap op de vuurpijl heeft hij nog lokale gezichtsherkenning, zodat je precies weet wie er aan de deur staat. Handige functie.

Wij zijn zeer onder de indruk van deze bel met name de reactie tijd is zeer snel en de APP is fijn om mee te werken. En dan dit allemaal voor 119 euro wat hem zeer gunstig geprijsd maakt.

Als we dan toch een paar minpunten moeten opnoemen dat is het dat de borgschroef aan de rechterkant van de bel zit. Hierdoor kun je hem niet vast draaien. Bij andere bellen zit deze vaak aan de onderkant. 

Ander min punt is dat de bel wat plastic aanvoelt nu hoeft dit niet perse een probleem te zijn maar het is even afwachten wat dit op de langere termijn gaat doen.

En een nog wat groter punt is dat het beeld niet recht opstaand wordt opgenomen. Dit is jammer.

Dus: De Aqara video deurbel een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme deurbel met geavanceerde functies en een betaalbare prijs.

- Prijs
- Veel opties in APP
- Lokale opslag
- Werkt zowel met batterijen als via vaste stroom
- Reageert vlot en snel
- Gezichtsherkenning
- Home kit ondersteuning

- Lockschroef zit aan verkeerde kant (je kunt er niet meer bij)
- Resolutie niet de de allerhoogste
- Voelt wat plastic aan
- Liggend beeld (niet staand)

Eindoordeel

8,5

Dit product is te koop voor:


€ 119
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Deurbellen