Onze sponsor:

Review:

28 april 2023 | Niels Laan | Aqara, Deurbellen

Aqara smart doorbell g4 - De allerbeste deurbel?

Smart Home integraties:

Er is ondersteuning voor Google Home en Alexa je krijgt dan de mogelijkheid tot 2 weg communicatie en je kunt de video feed bekijken. Het lukt mij niet om ook een melding te krijgen als er wordt aangebeld.

Als je in het Apple HomeKit eco-systeem zit dan kun je deze deurbel toevoegen en krijg je de video feed, gezichtsherkenning, notificaties en 2 weg audio. Je kunt hem tevens gebruiken in het automation gedeelte om slimme regels te maken.

Ondersteuning voor de nieuwe matter standaard is helaas nog niet beschikbaar. De verwacht is dat dit ergens in 2023 zal worden ondersteund. Dit houdt in dat er geen gemakkelijk ondersteuning is voor andere Smart Home hubs zoals bv de Homey en Home Assistant. 

Een workaround in Home Assistant hiervoor is om de HomeKit integratie te gebruiken maar dit heeft nog wat nadelen en is natuurlijk wel een workaround. Er zal vast iemand gaan komen met een beter oplossing. 

In de Homey is er een Aqara APP beschikbaar welke officieel door hun wordt ondersteund, dus wie weet komt er een echte koppeling.

Je kunt wel een koppeling maken via IFTTT. Deze worden zowel door Homey als Home Assistant ondersteund. Dit heeft niet onze voorkeur omdat dit nogal vertragend werkt, daarnaast zijn er maar 4 regels gratis en hierna moet je betalen.

Dit product is te koop voor:


€ 119
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Deurbellen