Onze sponsor:

Review:

28 april 2023 | Niels Laan | Aqara, Deurbellen

Aqara smart doorbell g4 - De allerbeste deurbel?

Er zijn de afgelopen jaren een hele batterij aan deurbellen op de markt gekomen. Meest bekende zijn de Nest Hello, Eufy Doorbel en de Ring Doorbel. De laatste in deze reeks is het goedkoopste van deze 4 merken want je hebt hem al voor 69,00 euro en voor 105 euro met een gong. De andere merken zijn een stuk duurder want deze zijn rond de 200 euro. De Aqara zit er net tussen in want deze kost 119,00 euro.

Als we kijken naar de resolutie dan is de Eufy de winnaar want deze heeft een 2k camera, de rest een 1920x1080 resolutie. Nu zegt resolutie niet altijd alles maar de Eufy heeft wel echt beter beeld dan de rest. Hierna komt de Nest en de Aqara en Ring zijn redelijk gelijk. Als het donker is dan hebben de Aqara en Ring wat meer ruis dan de andere 2.

Wat de Eufy en Aqara onderscheid van de overige 2 is dat je geen abonnement nodig hebt om je beelden op te slaan. Ze maken namelijk beide gebruik van een lokale opslag, hierbij heeft de Eufy een kleine plus omdat deze via een basis station een zeer grote opslag kan hebben. Bij de Aqara is dit ook mogelijk maar moet je los een NAS systeem kopen (of je bestaande gebruiken).

Waar de Ring een minpuntje heeft is dat hij geen gezichtsherkenning heeft hierdoor kan hij niet vertellen wie er bij je aan de deur staat/stond.

Ja, welke moet je nu kopen? Als je voor de beste beeldkwaliteit gaat dan is de Eufy de beste. Vind je dit wat minder van belang dan is de Aqara een zeer goede optie.

Dit product is te koop voor:


€ 119
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Deurbellen