Onze sponsor:

Review:

28 april 2023 | Niels Laan | Aqara, Deurbellen

Aqara smart doorbell g4 - De allerbeste deurbel?

Nu we de deurbel hebben geinstalleerd gaan we eens kijken hoe hij werkt. Wat natuurlijk super belangrijk is bij een deurbel: de reactie tijd. Je wilt immers niet dat iemand al weg is voordat jij hebt kunnen reageren.

Laten we direct kijken naar deze reactietijd. Als we de bel indrukken gaat direct de gong gaf, hier merken we geen vertraging. De notificatie op onze telefoon komt ook vrijwel direct binnen. De video opbouwen duurt iets langer maar dit is ook behoorlijk snel, zeker als je dit vergelijkt met de concurrentie. We zijn zeer aangenaam verrast door de snelheid. Nu moeten we hier ook wel eerlijk over zijn want deze reactiesnelheid is van behoorlijk wat factoren afhankelijk. Zo moet je een goede en stabiele WiFi verbinding hebben, de gong moet niet te ver van de bel afzitten en ook dichtbij je WiFi router. Je kunt dit overigens in de APP opzoeken.

Als je de APP opstart dan krijg in het beginscherm direct de live feed te zien. Hieronder zie je een knop om een snapshot te maken, een video en de mogelijkheid direct te praten met degene aan de deur. Je kunt ook nog de feed stil zetten.

Bovenin kun je de video nog wat groter maken. Je krijgt dan ook direct een tijdlijn te zien waar je met kleur kunt aangeven welke evenementen er zijn geweest. De kleur en het type evenement kun je zelf bepalen.

Weer even terug naar het startscherm want onder aan zie de alle gebeurtenissen welke je kunt bekijken.

Hier weer onder de playback om al je opgeslagen beelden te bekijken.

Meer instelligen/More settings:

Als we naar de instellingen gaan en dan naar "more settings" dan kunnen we daar de signaal sterkte zien. Handige feature om te zien of alles goed verbonden is en de juiste snelheden heeft.

Deurbel instellingen:

Bij de deurbel instellingen krijg je de mogelijkheid om de LED aan- of uit te zetten, er is een DND mode waarbij in een ingestelde tijd de gong niet af gaat, handig als je een baby/kleine kinderen hebt. Nu zou je denken dat je dan iemand die aan de deur staat mist, maar hij stuurt nog wel een notificatie naar je telefoon, dus je mist niemand. Hier kan je ook de SD kaart vinden als je namelijk deze in de gong plaats dan worden de beelden lokaal opgeslagen en kun je ze later gemakkelijk terugkijken. Er is hier ook een mogelijkheid om een melding te krijgen als iemand de bel probeert te saboteren. Dit werkt ook zeer goed want als we de bel van het kozijn afhaal dan gaat er vrij wel direct een alarmsignaal op de gong af en krijgen we een notificatie op onze telefoon. Als laatste zijn er 2 opties voor een te hoge en te lage temperatuur. Dit zal in Nederland geen problemen geven dus deze vinkjes kun je gerust uitzetten.

Eigen ringtones:

Bij de "ringtone setting" kun je naast het instellen van het volume en het selecteren van een standaard ringtone een eigen ringtone uploaden. Leuke feature! Bij de ingebouwde ringtones liepen we tegen een bug aan want deze kunnen we niet veranderen, maar na een update werkt het gelukkig wel.

Video settings:

Handige feature bij de video settings is dat je een prive gebied kunt instellen. Je kunt dmv vakjes een gebied blokkeren, hierdoor krijg je geen triggers (notificatie, gezichtsherkenning) en wordt dit gebied ook niet opgenomen.

Gezichtsherkenning:

Deze bel heeft de mogelijkheid om te herkennen wie aan de deur staat.

Bij het face management gedeelte kun je foto's nemen van personen en deze opslaan en een naam geven. Je kunt ook afwachten tot iemand aan de deur staat en dan aangeven wie het is. 

Alert settings:

Bij dit onderdeel zijn zeer uitgebreide mogelijkheden om je meldingen instellingen te veranderen. Wauw, hier kunnen andere deurbellen een voorbeeld aannemen. Zo kun je instellen hoelang iemand voor de deur moet staan, wat de gevoeligheid moet zijn, in welke periode (tijdstip/dag) hij moet detecteren, met welke frequentie hij dit moet doen en wat de gevoeligheid is van de detectie van gezichten.

Beeldkwaliteit:

Het is wel aardig om te zien wat de beeld kwaliteit is van deze deurbel. Via onderstaande links kun je een onbewerkte versie downloaden.

Overdag
Nachts

Dit product is te koop voor:


€ 119
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Deurbellen