Onze sponsor:

Review:

BlitzWolf Smart Socket BW-SHP13

Review van de goedkope tussenstekker van BlitzWolf.

Je kan nooit genoeg reviews hebben van tussenstekkers, want dit is een super handige toevoeging aan je Smart Home systeem. Zo kun je ze gebruiken om op afstand een lamp aan- of uit te zetten. Maar denk ook aan het bijhouden van je energieverbruik van een apparaat zodat je daar weer slim op kunt schakelen om energie te besparen. Andere toepassing is om een notificatie te ontvangen als je wasmachine klaar is. We geven in deze review enkele voorbeelden in combinatie met verschillende Smart Home systemen.

Deze plug is gemaakt door BlitzWolf, dit is nog een onbekende fabrikant, ze maken vooral data kabels, usb opladers en horloges. Ze produceren al enkele jaren Smart Home producten. Ze onderscheiden zich door de betaalbaarheid van de artikelen. Zo kun je deze tussenstekker al voor 14,00 euro kopen (en de in aanbieding zelfs voor € 12,00).

Energie meeting

Deze stekker kan, naast dat hij aan- of uit gezet kan worden, ook het energieverbruik meten. Je kunt het huidige- en totaalverbruik inzien. Bij sommige hubs kun je ook nog het voltage en stroomsterkte bekijken allemaal handig info.

Deze plug is behoorlijk klein in zijn formaat, hij is namelijk maar 46x46x82mm groot. Qua breedte bijna net zo groot als het stopcontact waar hij in gaat. Hij is redelijke licht en heeft een wit plastic behuizing. Er is een aarde aanwezig en aan de zijkant zit een knopje om hem handmatig aan- of uit te zetten. Er zit een LED in deze knop ingebouwd zodat je kunt zie dat hij aan of juist uitstaat, handige feature. Je gebruikt dit knopje ook om hem toe te voegen aan de controller.

Je kunt er maximaal 3680W (16A) op aansluiten. Wat voor eigenlijk alle normale toepassingen meer dan voldoende moet zijn. Deze plug is de te koop voor rond de 14.00 euro via deze link.

Zigbee protocol:

Deze plug werkt via de Zigbee protocol. Zigbee is een energiezuinig en draadloos communicatieprotocol dat speciaal is ontworpen voor Smart Home systemen. Het maakt gebruik van het IEEE 802.15.4-protocol en maakt betrouwbare, kosteneffectieve communicatie mogelijk tussen apparaten met beperkte middelen. Zoals sensoren en slimme apparaten. Zigbee-apparaten kunnen een mesh-netwerktopologie vormen, waarbij ze onderling communiceren en signalen kunnen doorgeven. Dankzij zijn lage energieverbruik, betrouwbaarheid en interoperabiliteit speelt Zigbee een belangrijke rol in de wereld van IoT.

Door deze protocol zou hij gemakkelijk moeten werken op Smart Home systemen van verschillende merken. Dit gaan we natuurlijk weer testen.

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding

Specificaties:

Model: BW-SHP13 Smart Socket
Input: AC 110-240V
Protocol: Zigbee 3.0
Maximaal vermogen: 3680W / 16A
Afmetingen: 46x46x82mm

Uiterlijk:

Dit product is te koop voor:


€ 15
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels