Onze sponsor:

Review:

04 januari 2024 | Niels Laan | Ikea, Raam/deur sensoren

Ikea Parasoll - Deur-/raamsensor

Conclusie:

Met de ze sensor kun je detecteren of een raam of deur open of dicht is. Handig om bv automatisch een lamp aan te laten zetten als je je voordeur open doet. Zo sta je nooit in het donker.

Je kunt deze sensor natuurlijk ook goed gebruiken in een alarmsysteem. Hierbij moet wel gemeld worden dat er geen sabotage/tamper alarm op zit. Dus in theorie kun je kun je de beveiliging omzeilen door de sensor en magneet tegelijk van de deur af te halen.

Hij werkt via een AAA batterij wat natuurlijk wel fijn is aangezien deze vrij gangbaar zijn, hierdoor is het formaat van de sensor wel een stuk groter dan bv een Aqara deursensor. Er zit aan de voorkant een LED die oplicht als je de deur open doet. Deze kan niet uitgezet worden wat jammer is.

Deze sensor heeft een IP-rating van 44 heeft hierdoor is hij spatwater dicht. Je zou hem dus in theorie buiten kunnen gebruiken maar volgens de de specificatie moet de temperatuur wel tussen de 0 en 40 graden blijven. 

We kregen hem wat lastig toegevoegd op de HUB van Ikea zelf, wat natuurlijk wel wat vreemd in is. Op de Homey en HASS ging dit zonder problemen.

Als laatste punt hebben we nog de prijs van €9,95 wat hem natuurlijk een koopje maakt.

Reactie tijd
Prijs
IP-44 rating
AAA batterij

Formaat niet zijn sterkte kant
Toevoegen aan de Dirigera hub gaat lastig
LED kan niet uit
Geen tamper alarm


 

Getest met:
Dirigera hub: 2.453.3
Homey, Firmware: 10.2.1
Home Assistent, firmware: 2024.1.3
Philips HUE: 1.62

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren