Onze sponsor:

Review:

04 januari 2024 | Niels Laan | Ikea, Raam/deur sensoren

Ikea Parasoll - Deur-/raamsensor

Installatie via de Ikea Dirigera Hub:

Oke, laten we beginnen met de hub van Ikea zelf: de Dirigera. Dit zou natuurlijk zonder problemen moet verlopen, aangezien dit hun eigen product is. We installeren eerst de batterij door de houder aan de achterkant los te maken, en met een schroefdraaier een klepje los te halen. Plaats vervolgens de batterij (dit gaat wat stroef) en je ziet aan de voorkant het ledje rood oplicht, wat aan geeft dat hij stroom krijgt.

Nu starten we de Ikea Smart Home APP op, drukken op het plusje, selecteren "voeg een product toe", scrollen naar sensoren en selecteren de parasoll. Nu moeten we 4x snel (binnen 5 sec) op de koppelingsknop drukken, deze zit boven de batterij. De LED zal rood knipperen en hierna gaan pulseren. Nu kunnen we naar de volgende stap, hierbij zal de hub de sensor gaan zoeken. Je zou verwachten dat hij hem snel zou vinden, maar dit is helaas niet het geval. Na zo'n 10 keer proberen werd hij uiteindelijk gevonden.

Dit is dus niet helemaal zoals het hoort. We gaan ook nog wat andere hubs testen, daar ging het toevoegen in 1x zonder problemen. Duidelijk dus een probleem met de Ikea hub.

Installatie schermen:

Werking:

Als je een deur/raam opent, beweegt de magneet weg van de sensor en stuurt hij een signaal naar de hub zodat je ziet dat hij open/dicht is. In de APP kun je tevens het batterij niveau zien.

Voorbeeld actie:

We maken een actie waarbij, als we de deur open doen, er een lamp aan gaat.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren