Onze sponsor:

Review:

04 januari 2024 | Niels Laan | Ikea, Raam/deur sensoren

Ikea Parasoll - Deur-/raamsensor

Installatie via de Homey:

We gaan deze sensor natuurlijk ook toevoegen aan de Homey PRO. Bij de Homey werkt een apparaat het beste als deze een APP heeft. Als we op de website van Homey kijken, zien we dat dit het geval is, en nog mooier: de sensor staat ook in het lijstje met apparaten welke ondersteund worden. Kan dus niet misgaan.

We halen eerst de beugel van de sensor af en maken het klepje open met een schroevendraaier. Nu plaatsen we een AAA batterij (mag ook oplaadbaar zijn), vervolgens starten we de Homey APP op en gaan naar onze apparaten. Hierna drukken we op het plusje en zoeken Ikea en selecteren we "Parasoll". De volgende stap is om 4x op het koppel knopje te drukken, de LED zal gaan knipperen en pulseren. Na enkele seconden werd hij gevonden en zien we hem helemaal compleet in de Homey.

Nu kunnen we de sensor op zijn plaats installeren. Je moet de sensor op het kozijn monteren (degene met de led) en de magneet op de deur. Zorg dat je een net al te grote afstand hier tussen hebt. Je kunt het geheel testen door je deur even open en dicht te doen. De LED moet dan oplichten, je kunt natuurlijk ook in de APP kijken.

Installatie schermen:

Werking:

Als je de deur/raam open of dicht doet wordt er een signaal naar de Homey gestuurd van de status. Je kunt dus zien of de deur open of dicht is.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow dat, als de voordeur opent gaat, er een lamp aangezet wordt.

EN:

DAN:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren