Onze sponsor:

Review:

04 januari 2023 | Niels Laan | Ikea, Smart Home Hubs, Ikea

Dirigera - Smart Home Hub - De Hub voor slimme producten

Installatie:

De installatie van deze hub moet volgens Ikea super simpel zijn. Nou, we gaan het zien. De eerste stap is om de APP te downloaden. Ikea heeft een nieuwe APP, dus je moet even goed opletten dat je de juist versie installeert. Het is namelijk de Ikea Home Smart (zonder de 1 er achter). 

De APP begint met een intro en hierna krijg je de privacy statement te zien. Hier wordt aangegeven wat er met jouw persoonlijke informatie gebeurd. Hier zie ik niks spannends behalve de verbinding naar Google, Amazone Alexa en Apple homekit. Bij de volgende stap kun je aangeven of je persoonlijke informatie wilt doorsturen. Je kunt dus deze hub geheel anoniem maken. Het is fijn dat deze optie er is en dat Ikea geeft om jouw privacy.

 

Let's get started:

Nu we al dat geneuzel hebben gehad moet we de hub voorzien van stroom en een netwerkkabel en wachten we tot de LED ring aan de bovenkant vol gekleurd is. Als dit het geval is kunnen we naar de volgende stap. 

De hub is gevonden:

Na enkele minuten werd de hub gevonden en installeert hij de nieuwste firmware en reboot hem. 

Na enkele minuten wachten komt de hub met een melding dat ik hem moet pairen door het knopje aan de achterkant in te drukken. Maar hij komt ook met een melding dat hij al geparied is. Beetje verwarrend dus maar na het indrukken van de knop is alles toch gelukt.

En nu?

Nu hebben we de basis installatie gedaan en geven we de hub een naam en maken we ruimtes aan en komen we direct in het startscherm. Opvallend is dat we geen account hoeven aan te maken. Wel zo fijn.

"Geen account
nodig in APP voor de installatie"

Apparaat toevoegen:

Natuurlijk hartstikke leuk zo'n hub maar zonder een apparaat kunnen we er niks mee. Je zou denken dat als je de oude hub hebt dat je deze zo even kan overzetten. Dit is helaas niet het geval, nog sterker je moet ze eigenlijk even verwijderen uit de oude hub. Dit is wat jammer, maar aan de andere kant kun je wel lekker even schoon beginnen.

Om een apparaat toe te voegen gaan we naar het plusje boven in. Je krijgt dan een overzicht te zien wat voor een apparaat je kunt toevoegen. We zullen 3 apparaten van Ikea gaan toevoegen en nog een 4de niet ikea apparaat proberen.

Lees hier snel verder.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs