Onze sponsor:

Review:

Fibaro Walli Controller

Deze draadloze schakelaar kan overal geplaatst worden voor het activeren van een scènes en het bedienen van apparaten. We gaan hem voorzien van een review.

Van de Walli serie van Fibaro hebben we al verschillende producten voorzien van een review. Zo hebben we de dimmer, stopcontact en schakelaar al behandeld. 

Vandaag kijken we naar een nieuw product welke recent is gelanceerd: De Fibaro Walli Controller. Fibaro maakt altijd zeer degelijke producten dus we hebben hoge verwachtingen. We gaan hem natuurlijk weer uitgebreid bekijken.

Deze controller is een schakelaar waarmee je scene kunt activeren. Zie het als een soort van afstandsbediening waarmee je bv een lamp kunt aanzetten. Hij werkt via de Z-Wave Plus protocol en heeft de nieuwe 700 series chip ingebouwd.

Door deze chip reageert hij nog sneller en is het batterijverbruik ook beter op orde.

Geen breekwerk

Je kent het wel, je hebt een heel plan gemaakt voor je huis waar je schakelaars en stopcontacten moeten komen of in een bestaand huis zitten ze al op een vaste plek. Nu wil je eindelijk eens je droombed van 2 meter breed kopen en vervolgens vallen je lichtschakelaars net achter je bed waardoor ze niet meer te bedienen zijn.

Nu kun je alles natuurlijk gaan openbreken om deze te verplaatsten, maar dat is nogal een klus en niet iedereen is handig genoeg om dat zelf te doen. Vervolgens ben je dan ook weer geld kwijt een klusjesman.

Met de Walli Controller hoef je dit allemaal niet te doen. Deze kun je namelijk eenvoudig aan de muur plakken en er hoeven geen stroomkabels heen getrokken te worden. Hij werkt namelijk via een knoopcel batterij welke je volgens Fibaro 7.000 keer kunt indrukken tot de batterij leeg is. Heel veel klik plezier dus.

Je kunt hem overigens wel voorzien van een vast stroomaansluiting, mocht je dat willen.

Eindeloos veel mogelijkheden

Als je controller hebt geinstalleerd (gaan we zo dieper op in) dan krijg je maar liefst 8 verschillende mogelijkheden om een scene/flow te starten. Denk hierbij bv als je naar bed en de knop 1x indrukt dat dan alle lampen uitgezet worden, de stereo uit, de gordijnen dicht en de verwarming naar beneden. En bijvoorbeeld bij 2 keer drukken gaat ook het alarm aan.

Om een scene te starten kun je gebruik maken van de volgende indruk mogelijkheden:

Bovenste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Onderste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

De mogelijkheden zijn hier door eindeloos.

De Walli Controller is in 2 kleuren verkrijgbaar: antraciet en in wit, beide worden geleverd met 1 afdekraampje. Als je hem wilt combineren met een ander Walli product dan zijn er ook 2 of 3 afdekraampjes beschikbaar.

Hij heeft een luxe uitstraling doordat er geen goedkoop plastic is gebruikt. Aan de buitenkant van de knop zit een LED ring welke je van kleur kunt veranderen, of helemaal uit kunt zetten. 

Hij is te koop voor rond de 53,00 euro.

Wat krijg je:

- Walli Controller
- 1/2 AA Batterij
- Achterplaat
- Frame + knop
- Dubbelzijdige sticker
- Stroom kabel voor aansluiten op vaste voeding

 

Specificaties:

Protocol: Z-Wave 700 series
Batterij: 1/2 AA CR14250
Kleur: Wit en Antraciet 
Batterijleven: 2 jaar (max 10 keer per dag)
Afmetingen: 86x86x20mm
Alternative stroom 5–24V DC

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Controller gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.