Onze sponsor:

Review:

Fibaro Walli Controller

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

We gaan nu door naar de volgende controller van Fibaro de HC3. Hier verwacht ik ook weinig problemen omdat dit hun eigen product is.

De eerste stap is om de knop aan de voorkant los te halen. Dit kost even wat overtuigingskracht maar na wrikken is hij los. Als je goed kijkt naar de batterij zie je daar een lipje zitten. Deze moet je er even uittrekken, hierdoor krijgt de controller stroom. De LED zal oplichten om dit aan te geven.

Nu plaatsen we knop weer terug en loggen in op de HC2 en gaan naar onze apparaten. Nu klikken we op "add new device" en hierna op "add". Nu moeten we de 3x snel achter elkaar de knop van de controller indrukken om het toevoegen te activeren. Hij wordt hierna vrij snel gevonden en zie de LED geel knipperen. 

Na een tijd zie ik hem ook bij mij apparaten en doet dat wat hij moet doen.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een scene controller en een temperaatuursensor bij deze Walli. Om een scene te starten kun je gebruik maken van de volgende indruk mogelijkheden:

Bovenste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Onderste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Scene opties:

Je krijgt onderstaande opties voor het maken van een scene.

 

Voorbeeld scene:

We maken een scene als de knop 1x wordt ingedrukt dat dan de lamp aangaat.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.