Onze sponsor:

Review:

Fibaro Walli Controller

Installatie via de Homey:

Deze Walli Controller maakt gebruik van de Z-Wave plus protocol dus het installeren op de Homey zou niet al teveel problemen moeten opleveren. Ik zie ook dat er een APP is en dat de controller vermeld staat dus dat ziet er goed uit.

Om hem te installeren gaan we naar my.homey.app (of je gebruikt de APP) en klikken op de plus rechtsboven. Nu zoek je op Fibaro en klikken op Walli Controller. Nu moeten we het lipje verwijderen bij de batterij, dit kun je doen door de achterkant van de Walli los te halen. 

Om de Walli in leerstand te zetten drukken we 3x op de knop. De LED zal geel knipperen en hierna rood, de Homey geeft aan dat het verwijderd/gereset is. Nu moeten we nogmaals de knop 3x achter elkaar indrukken. Nu zie ik de LED geel knipperen wat aangeeft dat hij wordt toegevoegd. Na het invoeren van de SDK code (die je kunt vinden op de verpakking) zie ik ook bevestigd worden op de Homey.

Na een paar seconden zie ik de Walli bij mijn apparaten en hij doet wat hij moet doen. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een scene controller en een temperaatuursensor bij deze Walli. Om een scene te starten kun je gebruik maken van de volgende indruk mogelijkheden:

Bovenste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Onderste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

Triggers (knop)

 

EN:

Flow voorbeeld:

We maken als de bovenste knop wordt ingedrukt dat je dan een lamp aan zet.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.