Onze sponsor:

Review:

Fibaro Walli Controller

Conclusie:

Met deze controller van de Fibaro haal je een apparaat in huis waar je gemakkelijk een scene mee kunt opstarten. Denk hierbij dat je met 1 druk op de knop, je televisie, stereo en lampen in de juist sfeer worden gezet als je film wilt gaan kijken.

Of met 2x drukken het starten van een slapen scene waarbij alle apparaten worden uitgezet, de verwarming lager en je deur op slot wordt gedaan.

Met de scene controller krijg je de volgende "druk mogelijkheden" om een scene te starten:

Bovenste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Onderste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Zeer veel mogelijkheden dus.

Met deze Walli Controller hoef je geen stroomdraden te trekken want hij werkt namelijk op een batterij (1/2AA). Volgens Fibaro zou de batterij maar liefst 10 jaar mee moeten gaan als je de knop 2x per dag indrukt.

Door de meegeleverde dubbelzijdige tape kun je hem overal bevestigen. Vast schroeven kan ook door het handige bevestigingsframe.

Deze controller sluit uiteraard ook aan bij de overige producten van de Walli range en hij is te krijgen in wit en een antraciete kleur.

Je ziet dat Fibaro al wat jaren ervaring heeft met het maken van producten want deze Walli Controller zit goed in elkaar en doet wat hij moet doen. Enige jammer is dat hij nog niet op alle controller helemaal werkt maar dit zal een kwestie van tijd zijn tot dit is opgelost.

Het enige minpunt is dat de knop er wat lastig af te halen is (om bij de batterijen te komen). Dit is natuurlijk geen showstopper omdat de batterij zeer lang mee gaat en je dit niet dagelijks hoeft te doen.

Hij is te koop voor 52,95 wat hem niet de goedkoopste oplossing.

 

Dus: Zoek je een simpel manier op een scene te starten? Dan is de Fibaro Walli Controller je vriend.

Afwerking
Levensduur batterij
Veel mogelijkheden
Integratie andere Walli Prodcuten

Bij de installatie de knop wat lastig los te halen

Eindoordeel

8,0

Er gaat speciale dank naar JDK Benelux (importeur FIBARO / http://shop.jdkbenelux.com/) voor het beschikbaar stellen van een test apparaat.

Getest met:
Homey, Firmware 7.2, APP: 1.3.3
Fibaro HC2, firmware 4.620
Fibaro HC3, firmware 5.090.17


Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 2021.9.0

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.