Onze sponsor:

Review:

Fibaro Walli Controller

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

We gaan deze Walli Controller ook natuurlijk installeren op de HC2. Dit zou natuurlijk zonder problemen moeten verlopen aangezien dit Fibaro hun eigen product is.

De eerste stap is om de knop aan de voorkant los te halen. Dit kost even wat overtuigingskracht maar na wrikken is hij los. Als je goed kijkt naar de batterij zie je daar een lipje zitten. Deze moet je er even uittrekken, hierdoor krijgt de controller stroom. De LED zal oplichten om dit aan te geven.

Nu plaatsten we knop weer terug en loggen in op de HC2 en gaan naar onze apparaten. Nu klikken we op "add new device" en hierna op "add". Nu moeten we de 3x snel achter elkaar de knop van de controller indrukken om het toevoegen te activeren. Hij wordt hierna vrij snel gevonden en zie de LED geel knipperen. 

Na een tijd zie ik hem ook bij mij apparaten en doet dat wat hij moet doen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een scene controller en een temperatuursensor bij deze Walli. Om een scene te starten kun je gebruik maken van de volgende indruk mogelijkheden:

Bovenste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Onderste knop:
1x, 2x, 3x indrukken, vasthouden en loslaten

Voorbeeld scene:

Je kunt natuurlijk 100 verschillende voorbeelden verzinnen. Van het starten van een movie scene, zodat je TV, versterker en lampen aan gaan tot een simpel waarbij je 1 lamp aanzet.

We gaan voor deze laatste variant en we gebruiken hiervoor de magic scenes. Als trigger gebruiken we de 1x drukken en zetten hierna de lamp aan. 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels