Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via Domoticz:

We gaan deze Walli installeren op het open source Smart Home System van Domoticz ism een Aeotec Z-wave USB stick. Deze maakt gebruik van de open z-wave protocol.

We beginnen met het aansluiten van de schakelaar en natuurlijk het uitzetten van de stroom. Er wordt een schema meegeleverd dus het aansluiten is niet al te ingewikkeld.

Als alles goed is aangesloten voorzien we het geheel van stroom en zetten even de lamp aan om te kijken of alles werkt, en dit is het geval.

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Dit kun je doen door in te loggen op de web interface van Domoticz en naar het menu item "setup" en naar "hardware" te gaan. Druk hierna op de setup bij de Aeon Labs controller en druk op include node. Er zal en een pop-up komen dat de controller in leerstand staat.

Nu moeten we dit ook activeren op de Walli Switch. Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal geel knipperen en hierna groen van kleur worden. Domoticz geeft vrij wel direct een melding dat hij is gevonden.

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt 2 schakelaars om de aangesloten lamp aan- of uit te zetten. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

Voorbeeld event:

We maken als voorbeeld dat als er beweging in de hal is en de lux waarde lager is dan 5 dat dan de Walli aangezet moet worden.

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.