Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via de Vera Edge/Plus:

De volgende controller is de Vera. De eerste stap is de installatie draden aan te sluiten. Hiervoor wordt een schema meegeleverd in de handleiding. Zorg uiteraard eerst dat je de stroom van het geheel afhaalt.

Als we alles weer dicht hebben geschroefd voorzien we de schakelaar van stroom en zetten hem even aan om te kijken of hij werkt. In mijn geval ging de lamp aan dus kunnen we beginnen met het toevoegen.

Om dit voor elkaar te krijgen log ik in op de Vera en ga naar me apparaten. Klik vervolgens op "add device" en klik op "generic z-wave" want als je zoekt op Walli staat hij niet in de lijst. Druk vervolgens een paar keer op next tot je bij het scherm komt dat er gevraagd wordt om de switch in leerstand te zetten. 

Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal geel knipperen en hierna groen van kleur worden. De Vera geeft aan de dimmer gevonden te hebben. Na een tijd zie ik bij mijn apparaten, opvallend is dat er 3 schakelaars te voorschijn komen. Dit zijn de schakelaar voor de 2 verschillende lampen. Ik zie ook het totaal verbruik. 

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt helaas maar 1 schakelaar, ik mis dus de mogelijkheid om ook de 2de lamp te bedienen via de Vera. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

 

Voorbeeld scene:

We maken als voorbeeld dat als er beweging in de hal is dat dan de Walli aangezet moet worden.

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars