Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via Home Assistant (HASS)

De laatste controller waarbij we de Swtich gaan toevoegen is Home Assistant. Dit is een open source Smart Home Systeem die we samen met de Aeotec Z-wave USB stick gebruiken. Ik gebruik de standaard z-wave integratie om hem toe te voegen.

We beginnen met het aansluiten van de switch, dit kun je doen door het bijgeleverde schema. Na het terug zetten van de stroom kijken we even of de lamp aan gaat. Dit is het geval dus kunnen we verder gaan.

We loggen eerst in op Hass via je browser en ga naar je configuratie. Hierna gaan we naar "integrations" en drukken we op "configure" bij het z-wave onderdeel.  Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. Nu drukken we 3x snel achter elkaar op de knop van de schakelaar. De LED zal geel knipperen en hierna groen van kleur worden. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Als ik na een tijdje kijk bij mij apparaten dan zie ik hem staan.

Bij de identiteiten zie ik een aan/uit schakelaar, het totaal verbruik en huidige verbruik. En nog belangrijker hij reageert goed op mijn commando's. Ik mis alleen de 2de schakelaar.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt 2 schakelaars om de aangesloten lamp aan- of uit te zetten. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

Voorbeeld flow:

We maken als voorbeeld dat als er beweging in de hal is en de lux waarde lager is dan 5 dat dan de Walli aangezet moet worden.

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars