Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De volgende controller is de Fibaro Home Center 2, deze moet uiteraard geen problemen geven en vlekkeloos werken. Dit is tenslotte hun eigen product.

We beginnen met het aansluiten van de schakelaar. Dit is niet heel ingewikkeld het is een kwestie van de draden aan te sluiten via het bijgeleverde schema. Haal uiteraard eerst de stroom eraf.

Als alles goed is aangesloten voorzien we de schakelaar van stroom en zetten we hem even aan via de knop van de Walli. Als de lamp aan gaat dan is alles goed aangesloten. 

Nu kunnen we hem gaan toevoegen. Om dit voor elkaar te krijgen log ik in op de HC2 en ga ik naar mijn apparaten.

Klik vervolgens op "add or remove device" en dan zet het vinkje "add secure" aan. Het toevoegen zal nu starten op de HC2. Nu moeten we dit ook activeren op de Walli. Dit kun je doen door 3x op de aan knop te klikken. De LED zal geel knipperen en hierna groen van kleur worden. Ik zie in de HC2 dat hij gevonden wordt. 

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort.

 

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt 2 schakelaars en een scene schakelaar. Deze laatste is om bv de 2x klik te regelen. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

Opties voor het maken van een scene:

Voorbeeld scene:

We maken als voorbeeld dat als er beweging in de hal is dat dan de Walli aangezet moet worden.

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars