Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via de Fibaro Home Center 3:

De volgende controller is weer een controller van FIbaro maar deze keer de de HC3. Hier moet deze Walli natuurlijk wel goed mee werken want het is hun eigen gemaakte product. 

We beginnen met het aansluiten van de switch, dit kun je doen door het bijgeleverde schema. Zorg natuurlijk dat de stroom van het geheel af is. Om te controleren of alles werkt kun je de lamp even aanzetten via de Walli.

Nu kunnen we de switch toevoegen aan de HC3 door in te loggen en naar de "settings" te gaan en vervolgens op "devices" te klikken. We klikken rechtsboven op het blauwe plus en selecteren Z-wave. Hierna vinkje "add node secure" aan en drukt op start adding. Onderin zal een balk komen waarin vermeld staat dat je de Walli in leermodus moet zetten.

Dit kun je doen door 3x snel achter elkaar op de "aan" knop te drukken. De LED zal geel knipperen en hierna groen van kleur worden. Onder de balk zie ik allemaal toevoeging verschijnen wat aangeeft dat het toevoegen lukt.

Na even wachten zie ik alle functionaliteiten verschijnen bij mijn apparaten. Zoals verwacht werkt alles zoals het hoort. Ik geef als laatste de Walli meteen de juiste naam en zet hem in kamer zodat ik hem zo direct niet kwijtraak.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt 2 schakelaars en een scene schakelaar. Deze laatste is om bv de 2x klik te regelen. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

Scene opties:

Je krijgt de onderstaande opties tot je beschikking voor het maken van een scene.

Voorbeeld scene:

We maken als voorbeeld dat als er beweging in de hal is dat dan de Walli aangezet moet worden.

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars