Onze sponsor:

Review:

04 oktober 2021 | Niels Laan | Fibaro, Inbouwschakelaars

Fibaro Walli Switch

Installatie via de Homey:

De eerste stap is om alles aan te sluiten volgens het bijgeleverde schema. Als we alles hebben aangesloten voorzien we het geheel weer van stroom en zorgen we dat een lamp is aangesloten. De LED ring zal eerst rood oplichten. We kunnen even kijken of alles werkt door de knop in te drukken en dan te zien of de lamp aan gaat. In mij geval lukt dit meteen en kunnen we beginnen met het toevoegen.

Om hem te installeren gaan we naar my.homey.app (of je gebruikt de APP) en klikken op de plus rechtsboven. We zoeken vervolgens op Fibaro en installeren de APP (als we deze nog niet hebben). Hierna selecteren we de Walli switch en wordt gevraagd om 3x op de knoppen van de Walli te drukken. Als ik dit gedaan heb zie ik de LED geel knipperen en rood worden. Vervolgens druk ik nogmaals 3x op de knop en wordt er om een SDK code gevraagd. Deze staat op de zijkant van de doos. Ik zie weer een gele knipperen maar nu wordt de LED ring paars en ik zie hem toegevoegd aan de Homey.

Alle functionaliteiten zijn aanwezig en ze doen het ook nog.  

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt 2 schakelaars om de aangesloten lamp aan- of uit te zetten. Je ziet ook het totaal verbruik en huidige verbruik.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

DAN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow als er iemand thuis is en het is na zonsondergang dat dan de Walli aangezet moet worden.

Voorbeeld

Dit product is te koop voor:


77
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars