Onze sponsor:

Review:

01 april 2023 | Niels Laan | Homewizard

HomeWizard - Watermeter - Besparen op je waterverbruik

Installatie:

Het installeren van de watermeter is niet heel ingewikkeld. De eerste stap is om de HomeWizard APP te downloaden. Deze is er voor Android en iOS. Er zijn wat verschillende stappen o.a. dat je een account aan moet maken en je locatie van je huis moet opgeven. Als we dit allemaal doorlopen hebben komen we bij de installatie van de watermeter.

Nu kunnen we echt beginnen met de installatie. We zorgen dat eerst de sensor op de watermeter wordt bevestigd. Dit is een kwestie van de adapter vast maken aan jouw meter. Er worden verschillende schroeven hiervoor bijgeleverd. Via dit schemaatje zie je welke schroef voor welke meter is.

In ons geval hebben we een Aquadis+ meter en moesten we het schroefgat even vrijmaken door het plastic kapje te verwijderen. Dit was nogal een gedoe maar is uiteindelijk wel gelukt. Zorg dat de ronding aan de rechterkant van de plaat recht op de meter zit. Nu drukken we de HomeWizard watermeter erin. 

We gaan nu terug naar de APP en gaan via het menuutje naar "meters" en drukken op 'nieuw apparaat' toevoegen. We zoeken vervolgens de watermeter op. De eerste stap is om de knop (wit pulserend) even in te drukken. Deze zal blauw gaan oplichten. Nu kunnen we ook verder naar de volgende stap. Zorg dat je van je eigen WiFi netwerk het wachtwoord weet. Deze moet je namelijk invoeren. Na enkele stappen hebben we verbinding en zien we de LED groen oplichten en kunnen we de gegevens inzien.

Na het open zetten van de waterkraan zien we de waterstand binnen komen.

Werking:

In de APP krijg je de volgende inzichten tot je beschikking:

Nu:
Hier kun je realtime het waterverbruik inzien.

Dag/Week/Maand/Jaar:
Je waterverbruik over langere periode

Als je de kosten opgeeft per m3 dan zullen deze ook getoond worden in de APP.

Energie plus:

Bij deze watermeter kun je een abonnement afsluiten met extra mogelijkehden. Dit kost 0,99 euro p/mnd.

Je krijgt dan de volgende mogelijkheden:

- Je data wordt langer dan 12 maanden bewaard
- Je krijgt notificaties bij opvallende afwijking in je verbruik (nog niet beschikbaar)
- Je kunt de data exporteren naar excel (csv)

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels