Onze sponsor:

Review:

04 april 2023 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Smart LED Light Strip - Liverno - Lidl Zigbee

Review van de Lidl RGBW Led strip

We hebben al een aantal producten van Lidl voorzien van een review. En dat is met een goede reden want deze producten zijn betaalbaar en zitten best goed in elkaar. Dat is niet zo raar want Lidl maakt al enkele jaren samen met Livarno diverse Smart Home producten. Dat varieert van een tussenstekker, bewegingssensor en diverse soorten lampen. Van deze laatste soort hebben we de Smart LED Light Strip in huis gehaald.

Veel kleurtjes

Dit product is een strip van ongeveer 2 meter die voorzien is van LEDs. Deze kun je mooi onder een kast bevestigen of bij je bureau als sfeerverlichting. Hij is te dimmen en je kunt er alle kleuren van de regenboog mee maken. Lidl zegt zelfs meer dan 16 miljoen kleuren. We hebben ze net allemaal geprobeerd maar het zijn er inderdaad veel.

Er wordt een verbindingskabeltje meegeleverd van 10 cm zodat je meerdere LED strips aan elkaar kunt koppelen. Waardoor je er bijvoorbeeld eentje van 4 meter of meer kan maken. Het ophangen is super gemakkelijk want er zit aan de achterkant plakband van 3M™. De LEDs worden beschermd door een plastic laagje. Je zou dan denken dat je hem ook buiten kunt gebruiken maar dat is niet het geval.

Het vermogen van deze LED Is 19W wat behoorlijk wat licht maar het is wat te weinig om hem als hoofdverlichting te gebruiken. Deze is strip daarvoor ook niet bedoelt want hij is bedoelt als sfeerverlichting.

In totaal zijn er 108 LEDs beschikbaar (36 RGB, 36 WW, 36 CW), er zijn zowel RGB als witte LEDs beschikbaar. Met deze laatste kun je een mooie warme of koude kleur maken. Dus wat geler of blauwer. Hierdoor krijg je wat minder chemische kleuren.

Wat krijg je:

- LED strip van 2meter
- Verbindkabel 10 cm
- Adapter 12V - 24W met kabel van x cm

Specificaties:

Leds: 108 LEDs
Vermogen:  19 W
Protocol: Zigbee 3.0

Grootte:

Wij zullen deze LED strip gaan installeren op de volgende controllers:

- Lidl Smart Home Hub
- Homey Pro
- Home Assistant
- Philips HUE

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen