Onze sponsor:

Review:

04 april 2023 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Smart LED Light Strip - Liverno - Lidl Zigbee

Installatie via Home Assistant:

We gaan deze LED-strip ook installeren met de gratis software van Home Assistant. Het leuke van dit systeem is dat je goedkoop je huis slim kunt maken. Je kunt dit pakket op verschillende hardware installeren, wij gebruiken een Raspberry pi 3. 

De LED-strip werkt via de Zigbee 3.0 protocol, om deze werkend krijgen met Home Assistant heb je een gateway/controller nodig. Wij gaan hiervoor de Conbee 2 USB stick gebruiken. Volgens de database van Conbee zou hij zonder problemen moeten werken.

Deze stick moeten we installeren (mocht je dit nog niet gedaan hebben) op Home Assistent. Dit is heel eenvoudig want het is een kwestie van de stick in de PI te pluggen en dan naar de configuratie/integraties te gaan. Je ziet hem dan direct staan. Nu moet je nog wat stappen doorlopen en dan zal hij automatisch worden toegevoegd.

Als we dit hebben gedaan kunnen we de strip gaan toevoegen. Om hem gevonden te krijgen gaan we naar de Conbee stick (bij je integraties) en klikken op apparaten. Nu sluiten we de connector aan op de LED-strip. Je moet zorgen dat het pijltje op de VCC aansluiting zit (dit klopt niet in de handleiding), hierna voorzien we hem van stroom. De LED zal gaan pulseren om aan te geven dat hij in de leerstand staan, nu klikken op "add device" in Home Assistant om het zoeken te starten. Na enkele seconden zien we hem verschijnen.

 

Installatie schermen:

Bediening:

Deze strip kun je aan- en uitzetten, het dimniveau bepalen en de witte LED's warmer of kouder maken en de RGB kleuren veranderen. Deze laatste doet helaas niks. Tenminste als we op de "herconfiguratie" knop drukken zien we hem wel veranderen, maar als we een andere kleur kiezen dan gebeurd er niks en gaat hij weer terug naar wit.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.