Onze sponsor:

Review:

04 april 2023 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Smart LED Light Strip - Liverno - Lidl Zigbee

Installatie via de Homey Pro:

De volgende controller is de Homey van Athom, die een Zigbee chip heeft ingebouwd. Deze verlichting werkt ook met Zigbee, dus het toevoegen zou niet al te veel problemen moeten geven, als er maar een APP is voor dit product. Dit is ook het geval dus laten het toevoegen even gaan proberen. Als dit lukt dan hebben we de Lidl Gateway ook niet nodig, dat scheelt weer 30 euro.

Om hem toe te voegen starten we de APP op en gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje rechtsbovenin. We zoeken vervolgens op Lidl en hierna de LED strip. Nu moeten we de verlichting voorzien van stroom. Eerst sluit je de controller aan op de strip je moet zorgen dat de connector met het pijltje aan de VCC kant zit (dit klopt niet in de handleiding). Hierna sluiten we de adapter aan op de controller. De verlichting zal gaan pulseren om aan te geven dat hij in de leerstand staat. Na enkele seconden werd hij gevonden en kunnen we hem bedienen vanuit de Homey.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je kunt deze LED-strip aan- en uitzetten, dimmen, de kleur van de witte LED veranderen (koud of warm) en de kleur van de RGB LED's veranderen (1 miljoen kleuren). Deze laatste deed het na toevoegen niet. Mocht dit bij jou ook zijn dan kun je naar https://tools.developer.homey.app/tools/zigbee gaan en de strip opzoeken en op "interview" drukken. Hierna konden we de kleuren wel veranderen.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow dat als de zon onder gaat de LED strip wordt aangezet.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen