Onze sponsor:

Review:

04 april 2023 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Smart LED Light Strip - Liverno - Lidl Zigbee

Installatie via de Philips HUE:

Het zou natuurlijk mooi zijn als we deze LED strip als goedkoop alternatief kunnen gebruiken voor de Philips versie. Deze kost namelijk € 69,00 ipv € 25,00. Uiteraard moeten ze dan wel goed werken met de Phillips HUE bridge. Dit zou geen problemen moeten geven want de Zigbee protocol wordt eveneens ondersteund. We gaan testen of dit het geval is.

We sluiten als eerste de connector aan op de strip. Je moet zorgen dat het pijltje op de connector naar de VCC aansluiting wijst. Hierna stoppen we de stekker in het stopcontact om alles te voorzien van stroom. De LED zal gaan pulseren om aan te geven dat hij in de leerstand staat.

Nu loggen we in op de HUE APP en gaan vervolgens naar de instellingen (radartje bovenin). We drukken vervolgens op "lampen configuratie" en hierna op toevoegen. Nu voorzien we de LED-strip van stroom en drukken op zoeken. De lamp knippert en ik zie dat hij gevonden wordt. 

We voegen hem toe aan een kamer en zien dat we een aan-/uit schakelaar krijgen en dat we het dimniveau kunnen bepalen. We kunnen de lamp ook alle kleuren van de regenboog geven. We kunnen ook alleen de witte led veranderen. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Bediening:

We kunnen de LED-strip aan- en uitzetten en hem dimmen. Voor de kleuren heeft hij witte LED's en RGB LED's. Met de witte kun je een warmer of kouder (geel/blauw) kleur maken.  Met de RGB LED's kun je alle kleuren van de regenboog maken.

Voorbeeld automation:

Met onderstaande automatisering maken we van de LED strip een wake-up light.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen