Onze sponsor:

Review:

04 april 2023 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Smart LED Light Strip - Liverno - Lidl Zigbee

Installatie via de Lidl Smart Home Gateway

We gaan deze LED strip als eerste toevoegen aan de Smart Home controller van de Lidl zelf. De Lidl heeft 2 gateways in hun assortiment wij gebruiken de Livarno Zigbee gateway, op de andere hub zou hij natuurlijk ook moeten werken. Dit is tenslotte hun eigen product. Hoe je deze hub installeert kun je lezen in deze review.

Om deze LED strip te installeren starten we de APP en drukken op het plusje rechtsboven. Nu gaan we naar verlichting en zoeken we de LED strip op, deze zien we zo 1,2,3 niet staan maar als we naar de afbeelding kijken moeten we de "Atmosphere" hebben. Nu moeten we de verlichting voorzien van stroom, hiervoor moet je de adapter vastmaken aan het draad waar het lichtsnoer aan vast zit. Het pijltje moet aan de VCC kant zitten (in de handleiding staat dit niet goed). De verlichting zal gaan knipperen en kunnen we door naar de volgende stap. Zorg dat je gateway dichtbij de verlichting is, dit zal helpen bij het toevoegen.

Na enkele seconden zien we hem op het startscherm verschijnen en nu kunnen we hem bedienen.

Installatie schermen:

Werking:

Je kunt deze strip aan- en uitzetten, hem dimmen, de kleur van de witte LED veranderen (Warme en koud maken) en de kleur van de RGB LED's veranderen (1 miljoen kleuren). Er is ook een scene mogelijkheid om een bepaalde sfeer in te stelllen. En als klap op de vuurpijl kun je hem ook mee laten dansen op de muziek die wordt afgespeeld.

Voorbeeld automatisering:

We maken een automatisering dat de verlichting om 18.00 uur aan gezet wordt. We maken als trigger het tijdstip en zetten de verlichting vervolgens aan door hem een kleur te geven.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.