Onze sponsor:

Review:

20 januari 2023 | Niels Laan | Athom, Smart Home Hubs, Homey

Review: Homey Bridge - De beste smart home hub?

Instellingen en de APP:

Nu we alle basismogelijkheden hebben laten zien willen we nog wat dieper in gaan op de APP. 

APP's

Zoals al gezegd heb je een APP nodig om een apparaat te kunnen bedienen. In het APP gedeelte vind je alle geïnstalleerde APP's en een link naar de store (https://apps.athom.com/). De belangrijkste merken vind je hier. Zoals bv Fibaro, Ikea en Philips HUE. Homey is continue bezig om nieuwe producten toe te voegen. Dus mocht jouw product er niet tussen staan is er een vrij grote kans dat deze er in de toekomst bijkomt.

Startscherm:

In het startscherm kun je apparaten markeren als favoriet en deze komen dan direct bovenin te staan zodat je ze snel kunt bedienen. Hieronder heb je de mogelijkheid om je favorieten flows neer te zetten. Daar weer onder vind je een time line waar alle gebeurtenissen worden bijgehouden. Je kunt via een flow ook zelf gebeurtenissen toevoegen.

Overige instellingen APP:

Algemeen:

In dit gedeelte vind je de schijfruimte, geheugen gebruik en firmware versie. Er is tevens een mogelijkheid om een log naar Athom te sturen (als er problemen zijn). En mocht je Homey niet meer lekker draaien dan kun je hem hier herstarten.

Taal:

Er zijn 11 talen beschikbaar

Locatie:

De Homey heeft de mogelijkheid om de locatie van je huis via de APP van de telefoon op te halen. Je kunt ook zelf een locatie selecteren.

Time line:

In dit gedeelte kun je regelen wat erop de timeline getoond moet worden en je kunt hem wissen. Je timeline kun je vinden op het start scherm van de APP.

Gebruikers:

In het gebruikersgedeelte kun je iemand toegang geven tot jouw Homey. Het is niet mogelijk om verschillende rollen/rechten toe te kennen, een gebruiker mag dus alles.

Amazone Alexa/Google Assistant:

Kun hier je Alexa en Google assistant installeren.

Homey Premium:

Met de Bridge kun je direct beginnen (zelfs zonder hub) zonder dat je een abonnement hebt. Je kunt dan maximaal 5 apparaten toevoegen en inzichten en Logic kun je ook niet gebruiken. Voor € 2,99 per maand krijg je alle mogelijkheden om deze hub goed te gebruiken, een vereiste.

De eerst 3 maanden krijg je overigens gratis van Homey, dat is aardig van ze.

Dit product is te koop voor:


€ 69
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs