Onze sponsor:

Review:

20 januari 2023 | Niels Laan | Athom, Smart Home Hubs, Homey

Review: Homey Bridge - De beste smart home hub?

Conclusie:

Met de Homey Bridge haal je een hub in huis waardoor het slim maken van je woning appeltje eitje is. Het geheel zit goed in elkaar en is idiot proof gemaakt. Een beginner of gevorderde gebruiker kan z'n weg gemakkelijk vinden in dit systeem.

De Bridge heeft verschillende antennes ingebouwd waarmee de volgende protocollen aangestuurd kunnen worden. Zo is er ondersteuning voor 433.92 MHz, Bluetooth, IFTTT, Infrarood, Open API, Somfy RTS, Z-wave Plus en ZigBee. Dit maakt het systeem veelzijdig en je bent niet gebonden aan 1 merk of protocol. Ondersteuning van alle grote merken zoals Ikea, Fibaro, Philips HUE, Google Nest en Tado zijn aanwezig.

Het automatiseren van je huis is gemakkelijk te doen met het drag en drop systeem en zit logisch in elkaar. Je kunt eenvoudige instellen dat je verlichting op een bepaald tijdstip aan gaat of automatisch via bewegingssensoren je lampen aan laten zetten. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te maken via de flow editor. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De bediening van de Homey werkt via een APP welke beschikbaar is voor iOS en Android. De APP zit overzichtelijk in elkaar en heeft alle mogelijkheden om je huis aan te sturen. Zo kun je naast het aan/uitzetten van een apparaat, flows maken, je energie verbruik inzien en APP's installeren.

Mocht je liever niet met een smartphone werken dan is er ook nog een web APP welke je via je browser kunt opvragen.

De Bridge heeft een internet verbinding nodig om te kunnen werken. Hij doet namelijk alle verwerking via de cloud servers van Homey. Dit is wel iets wat je je moet realiseren, want je kunt dus zomaar in het donker komen te staan en je lampen niet meer aan krijgen. Tijdens het testen zijn we geen vertragingen of connectie problemen tegen gekomen. Hoe dit bij wat langer gebruik is kunnen we nog niet zeggen.

Hier staat tegenover dat de Bridge maar € 69,00 kost i.p.v. de € 399,00 welke je voor de Homey Pro moet betalen. De PRO kan namelijk wel alles lokaal doen. Alles heeft zijn prijs zullen we maar zeggen.

Wat wij ons zaten af te vragen voor wie is deze hub nou? Wij denken dat deze hub vooral goed is voor beginnende gebruikers of gebruikers die al een Ikea of Hue Bridge hebben en tegen de beperkingen aanlopen. 

Voor de gebruikers die al een slim huis hebben is de Homey PRO meer geschikt.

Dus: Zoek een betaalbare manier om je huis echt slim te maken? Dan is de Homey Bridge een goede oplossing.

 

 

Zeer gebruiksvriendelijk
Ondersteuning voor meerdere protocollen
Oneindig mogelijkheden voor automatiseren van je huis
Innovatieve flow editor voor het echt slim maken van je huis
Prijs

Cloud based
Geen ondersteuning voor APP's van gebruikers
Nog geen ondersteuning voor Matter

Eindoordeel

7,5

Deze review is gebaseerd op: Homey APP: v 6.11.13.1051 | APP Homey: Android

Dit product is te koop voor:


€ 69
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs