Onze sponsor:

Review:

Ikea TRÅDFRI - Draadloos plug-in stopcontact

De volgende controller is Home Assistant, we gaan hem natuurlijk ook hier aan toevoegen. Zoals al aangegeven werkt deze tussen stekker via de Zigbee protocol. Dus als je een Zigbee stick zou hebben kun je hem toevoegen. Ik ben zelf niet in bezit van zo'n stick maar je kan hem ook nog via een andere weg toevoegen. Het is namelijk mogelijk om de Ikea Gateway te koppelen aan HASS. Om deze plug dus te gebruiken installeren je hem eerst op de Ikea Gateway (zie hier).

Stap 2 is natuurlijk om in te loggen op HASS. Vervolgens ga je naar het onderdeel configuratie en dan naar integrations. De Ikea Gateway heeft een discovery functie dus als het goed is zie je de Ikea gateway direct staan. Je klikt vervolgens op configure en na wat denk werk zie ik de controller verschijnen en de apparaten welke je geinstalleerd hebt. En nog belangrijker ik kan hem aan of uit zetten.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan en uitschakelaar.

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als de zon onder gaat dat dan de tussen stekker wordt aangezet.

Flow config:

Dit product is te koop voor:


TRÅDFRI Draadloos plug-in stopcontact
€ 10
Kopen
TRÅDFRI Set met contacten
€ 15
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.