Onze sponsor:

Review:

Ikea TRÅDFRI - Draadloos plug-in stopcontact

Installatie via de Ikea Gateway:

We beginnen met het installeren van deze tussenstekker via de Ikea Gateway. Dit zou natuurlijk appeltje eitje moeten zijn. Het is immers hun eigen product. We starten als eerste de APP op en gaan naar het onderdeel kamers. Vervolgens druk ik op Control Outlet bij add devices.

De APP zal vragen om de tussenstekker van stroom te voorzien. Je kunt zien of de plug aan is doordat de LED aan de voorkant aan is. Je kunt deze plug niet rechtstreeks verbinden met de hub. Je moet een andere apparaat gebruiken. Als je dus alleen de stekker koopt (zoals in ons geval) moet je hier dus wel rekening mee houden. Het is overigens ook zo dat je maximaal 10 apparaten kunt koppelen op deze manier. 

Wij gebruiken de afstandbediening welke bij de basis set zit. Als je deze aan de achterkant open maakt zit er een knop welke je 10 seconde ingedrukt moet houden. Zorg dat je dicht bij de plug bent en dan bedoel ik ook echt dicht bij (het liefst erop). De Plug werd zoals verwacht gevonden en ik zie hem bij mijn apparaten. En natuurlijk kan ik hem aan of uitzetten.

Mocht de plug trouwens niet gevonden worden dan kun je een klein pinnetje in de onderkant duwen. Als je deze 10 seconden vast houdt en los laat dan wordt hij gereset. De LED aan de voorkant geeft dit aan door op te lichten.

 

 

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt heel verrassend een aan/uit schakelaar.

Voorbeeld regel:

Ik wil deze plug gaan gebruiken in mijn stereo. Deze staat namelijk altijd standby en dan verbruikt hij 25W. Zonde van de energie als ik niet thuis ben. Dus ik maak een regel welke om te zorgen dat hij uitgezet wordt.

Conclusie:

Zoals verwacht werkt deze plug prima. Ik heb ook het bereik even getest en zelf als ik beneden de gateway heb staan en de plug op zolder dan schakelt hij nog steeds prima. In de APP vind ik de schakelaar niet echt als een aan/uit knop overkomen maar dit went snel.

Dit product is te koop voor:


TRÅDFRI Draadloos plug-in stopcontact
€ 10
Kopen
TRÅDFRI Set met contacten
€ 15
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen