Onze sponsor:

Review:

Ikea TRÅDFRI - Draadloos plug-in stopcontact

Installatie via de Homey:

Om deze tussenstekker te koppelen aan de Homey hebben we geen afstandbediening nodig. Omdat hij van de Zigbee protocol gebruik maakt kan hij rechtstreeks gekoppeld worden. De eerste stap is om in te loggen op de Homey. Vervolgens gaan we naar het apparaten gedeelte en klikken we op het plusje. 

Hierna zoeken we op Ikea en klikken op Ikea TRÅDFRI en selecteren de outlet plug. De APP zal dan geinstalleerd worden (mocht je deze nog niet hebben). Als dat allemaal gelukt is moet je een pinnetje in de onderkant van de plug duwen. Hou deze vervolgens 10 seconde vast. Als je hem los laat hoor je een klik en zal de LED gaan knipperen. Hierna duurde het bij mij zeker 20 seconde tot hij echt gevonden werd. Heb dus even geduld.

Hierna zie ik hem bij mijn apparaten en kan hem aan/uitzetten. De reactie tijd lijkt prima op orde.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt een aan en uitschakelaar.

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Zoals ik al in de intro gaf is deze tussen stekker ook prima te gebruiken ism je sfeerverlichting. We gaan deze smart maken door ze te combineren met bewegingsmelders. Deze gaan we gebruiken als trigger. We willen natuurlijk ook graag dat alleen de lampen aangaan als het donker is. Hiervoor gebruiken wij bij de "en" de zonsondergang kaart. Als laatste zetten we de lamp aan.

EN:

Conclusie:

Deze tussen stekker werkt prima via de Homey zelfs op wat groter afstanden. Heb wel even wat geduld met het toevoegen.

Dit product is te koop voor:


TRÅDFRI Draadloos plug-in stopcontact
€ 10
Kopen
TRÅDFRI Set met contacten
€ 15
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen