Onze sponsor:

Review:

Ikea TRÅDFRI - Draadloos plug-in stopcontact

Concurrentie:

Er zijn niet zo heel veel Zigbee pluggen op de markt. Dit komt omdat Zigbee vooral op verlichting/lampen gericht was. De laatste jaren zie je steeds meer merken komen met een tussenstekker. Dat is fijn voor ons want dan is er veel keus en worden producten goedkoper.

De volgende alternatieve zijn er voor deze plug:
- Osram
- Philips HUE Smart Plug 
- INNR Smart Plug

De Ikea is hierbij de goedkoopste met zijn 9,95 als 2de komt de Osram (15,00) en dan de Philiips en INNR, deze zijn beide rond de 30,00. Qua aan te sluiten vermogen zitten ze allemaal rond de 16A (3840W), behalve de INNR deze kan maximaal 2200W aan.

Het formaat van de verschillende pluggen is niet zo heel verschillend. De kleinste is de INNR en de grootste de Osram. Als ik nog een verschil moet opnoemen is dat de Ikea als enige van de plugs geen aan/uit knop heeft. Laatste verschil is dat de INNR een energie meting heeft als je hem gebruikt samen met de Homey, deze andere hebben dit niet.

Dus welke moet ik nou kopen? Ga je voor prijs en maximaal vermogen dan is de Ikea de winnaar. Wil je een mooie slanke plug dan ga je voor de INNR of de Philips.

Dit product is te koop voor:


TRÅDFRI Draadloos plug-in stopcontact
€ 10
Kopen
TRÅDFRI Set met contacten
€ 15
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen