Onze sponsor:

Review:

09 december 2022 | Niels Laan | Lidl, Slimme lampen

Kerstverlichting Lidl - ho ho ho

Review van de Zigbee kerverlichting van de Lidl - Maak een magische kerstboom.

Je ziet steeds meer nieuwe, leuke Smart Home producten op de markt komen. Zo ook deze slimme kerstverlichting van de Lidl. Met dit product kun je een kerstboom kun je de woonkamer in een echte kerstshow veranderen.

Lidl is een aantal jaar geleden begonnen met het maken van betaalbare Smart Home producten. Zo hebben ze diverse lampen, tussenstekkers, bewegingsensoren en kerstverlichting in hun assortiment. Alle producten werken via de draadloze Zigbee protocol. Deze vind je ook in producten zoals de INNR, Philips HUE en de Xiaomi/Aqara. Hierdoor kun je de producten van Lidl ook gebruiken op andere systemen. De prodcucten zijn altijd zo uitverkocht, dus je kunt wel zeggen dat het een succes is.

De producten kun je kopen via de Lidl winkel en via de webshop. Deze LED-kerstverlichting kost 59,99 wat hem best een dure gadget maakt, maar als je dit vergelijkt met zijn grote concurrent, de Twinkly, dan valt de prijs mee. Deze kost namelijk 89,00 maar heeft wel 50 meer LED's.

Maak van je kerstboom een magische boom:

Met deze kerstverlichting kun je maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren maken. Dus kom maar door met die lichtshow. Naast deze "felle" kleuren heeft hij ook een ingebouwde witte led waardoor je ook een witte kleur kunt maken. 

Nu is dit allemaal niet zo uniek want dat kun je met zo'n beetje elke kerstverlichting, wat hem uniek maakt is dat er 16 3D-lichteffecten ingebouwd zitten.

Je kunt je boom voorzien van lichtgolven, een flakkerend kleurenspel, fonkelende lichtpunten en veel nog veel meer.

In de string zitten 200 LED lampjes wat voldoende is voor een kleine- tot middelgrote boom. Voor een zeer grote boom kom je dan net even te kort.

Voordeel van zo'n slimme boom is dat je hem kunt koppelen aan je Smart Home systeem. Hierdoor staat hij nooit onnodig aan en gaat hij automatisch aan/uit op een vast tijdstip. Ook kun je regelen dat hij overdag wat minder fel brand wat natuurlijk ook weer wat stroom bespaard. Wat in deze tijden een mooie bijkomstigheid is.

Binnen en buiten:

Dit product is zowel binnen als buiten te gebruiken. De kerstboomverlichting is IP44, waardoor je de kerstverlichting buiten en binnen kunt gebruiken. Hij wordt van stroom voorzien via een de bijgeleverde adapter en vebruikt circa 20W als alle lampjes vol aan staan. Dit is 0,09W per lampje.

De totale lengte is 30 meter en hij heeft een 10 meter lange stroom welke zwart, wat ruim voldoende is om bij een stopcontact te komen zonder hem te verlengen.

Er wordt ook een controller meegeleverd (zit vast aan het snoer) waarme je de kleur en effecten handmatig kan bedienen. Helaas is er geen mogelijkheid om alles uit te zetten, dit zul je via de APP moeten doen.

Wat krijg je:

- Kerstverlichting met 200 led's
- Handleiding
- Adapter

Specificaties:

Totaal stroomverbruik: ca.20 W
Stroomverbruik per LED: ca. 0,09 W
LED's niet vervangbaar
Afmetingen: Totale lengte 30m, waarvan 10m stroomsnoer

Grootte:

Installeren:

We gaan deze lampjes installeren op diversen Smart Home controllers:

- Livarno smart home hub van de Lidl
- Homey Pro by Athom

Je kunt ook direct skippen naar de conclusie:
- Conclusie

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen