Onze sponsor:

Review:

30 augustus 2022 | Niels Laan | Lidl, Tussenstekkers/Wall plugs

Lidl/Silvercrest Smart Plug - Tussenstekker - Zigbee

Een review van deze betaalbare tussenstekker.

Na de review van de Lidl Smart Home hub vonden we dat het tijd werd om nog wat meer prodcuten van de Lidl te voorzien van een review. Lidl heeft inmiddels een groot assortiment van verschillende producten. Denk hierbij aan verlichting, bewegingssensoren, raam/deursensoren en diverse tussenstekkers. Van deze laatste gaan wij een review maken. 

De producten van Lidl onderscheiden zich doordat ze goedkoop zijn en goed in elkaar zitten. We gaan kijken of dit ook het geval is bij de SILVERCREST® Tussenstekker - Zigbee Smart Home.

Je kunt deze tussenstekker op afstand aan- of uitzetten via de Zigbee protocol. Handig dus om bv aan te sluiten op je leeslamp zodat je niet meer hoeft te zoeken naar het knopje. 

Hij is te koop voor € 14,99 wat hem niet de goedkoopste variant maakt maar hij zit een beetje in de middenmoot. Verderop in dit artikel bekijken we nog wat andere concurrenten. De plug werkt via de Zigbee protocol. De Smart Home hub van de Lidl ondersteunt deze protocol dus hier zal hij ook goed werken. In theorie is Zigbee een open standaard dus met andere controllers zouden ook goed moeten werken. We gaan er uiteraard een paar testen. Later meer hierover.

Deze tussenstekker heeft een knopje aan de bovenkant waarmee je hem aan of uit kunt zetten. Hij is best fors met zijn 5,8 x 5,8 x 8,8 cm maar er kunnen er wel 2 naast elkaar in een stopcontact.

Het maximaal aan te sluiten vermogen is 16A/3840W. Je kunt er dus zo'n beetje alles eraan hangen, zelfs een wasmachine moet geen probleem zijn. Hij heeft alleen geen stroommeting of andere toeters of bellen. Een simpele plug om iets aan of uit te zetten op afstand.

Wat krijg je:

- Handleiding
- Tussenstekker

Specificaties:

Lengte   85mm
Breedte   85mm
Hoogte   88mm
Protocol   Zigbee 3.0
Maximale vermogen   16A

 

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze tussenstekker gaan installeren op de volgende controllers:

- Silvercrest Gateway
Homey by Athom
- Philips HUE
- Ikea Tradfri
- Home Asssitant (ism de Conbee 2 stick)

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels