Onze sponsor:

Review:

30 augustus 2022 | Niels Laan | Lidl, Tussenstekkers/Wall plugs

Lidl/Silvercrest Smart Plug - Tussenstekker - Zigbee

Installatie via de SILVERCREST Gateway - Zigbee Smart Home:

We gaan als eerste deze tussenstekker op de hub van de Lidl zelf installeren. Dit zou uiteraard zonder problemen moeten gaan. De eerste stap is om de APP Lidl Home op te starten en de tussenstekker in het stopcontact te steken. 

Nu drukken we 1x op de knop aan de bovenkant en de LED zal oplichten. Nu drukken we op het plusje in de APP om een nieuw apparaat toe te voegen en kiezen de "gateway" en dan "stekker" en vervolgens de tussenstekker (zonder stroom icoon).

Als de LED knippert kunnen we doorgaan en het zoeken starten. Indien de LED niet knippert moet je hem even resetten door het knopje aan de bovenkant 5 seconden ingedrukt te houden. Na enkele seconden wordt de stekker gevonden en kunnen we hem gebruiken.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan- en uitschakelaar. Er is geen stroommeting aanwezig.

Voorbeeld automatisering:

We willen zorgen dat als de zon onder gaat de tussenstekker (lamp) aan gezet wordt. Klik op smart en dan op het plusje en ga naar automation en maak een nieuwe.

Nu drukken we op "when weather is changing", sunset/sunrise en selecteren vervolgens sunset. De volgende stap is om te zorgen dat de stekker aangezet wordt. Dus deze selecteren we en slaan na een paar stappen het geheel op.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels