Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Review van de Loqed smart lock. Het beste slimme slot op de markt?

We hebben deze week eens een ander product binnen gekregen dan de gebruikelijke sensoren en schakelaars. Deze keer een slim slot van Loqed. Loqed is een Nederlandse fabrikant, wat het feestje natuurlijk nog extra leuk maakt.

Loqed is in 2016 gestart door Jeroen van Oorschot en Pierre van den Oord. Zij zagen een behoefte om op een gemakkelijk en veilige manier je deur te openen. Al snel kwam het idee om een slim slot te maken waarbij je geen sleutels meer nodig hebt.

Het eerste echt sleutelloze slot

Dit slot is het eerste slimme slot waarbij je geen ouderwetse sleutel meer nodig hebt. Hij werkt echt sleutelloos, sterker nog: je kunt je oude sleutel niet eens meer gebruiken. Dit slot heeft namelijk een soort touch pad die op de plek van de cilinder zit.

Je kunt hiermee met je vinger de deur openen. Dit werkt doordat je je telefoon toestemming geeft om de deur te mogen openen. Met jouw vinger activeer je dus een knop om de deur te openen.

Ik ben mijn hand kwijt en nu?

Ja, als je beide handen kwijt bent dan wordt het lastig om de deur te openen. Hoewel je nog met je neus zou kunnen proberen. Flauwekul natuurlijk maar het kan voorkomen dat je telefoon leeg is. Dan kun je drukken op die knop tot je een ons weegt maar zal hij niet opengaan.

Loqed heeft hiervoor uiteraard een oplossing bedacht in de vorm van een toegangscode. Om toegang te krijgen kun je een persoonlijke code invoeren. Deze code(s) zijn te beheren via de APP. Dit is natuurlijk ook superhandig om een derde persoon toegang te geven. Denk hierbij aan Airbnb of de schoonmaker. Deze persoon heeft dan ook geen APP nodig.

Bij deze constructie moet wel een kanttekening worden geplaatst, want hierdoor wordt je slot natuurlijk wel wat minder veilig.

Is zo'n slim slot wel veilig?

Vaak als wij reviews maken van slimme sloten dan is de eerst vraag: hoe het zit met de veiligheid?

Als we kijken naar de Loqed dan heeft deze een 3 sterren SKG keurmerk. Dit is de hoogst haalbare klasse. Dit houdt in dat er 5 min. inbreek-vertraging is. Dit lijkt niet veel maar elke extra minuut is natuurlijk te veel voor een inbreker. Hij wil zo snel mogelijk binnen zijn. Met dit slot is het ook mogelijk om het Politie Keurmerk Veilig Wonen aan te vragen.

Daarnaast is het niet mogelijk om de cilinder doormidden te breken en is hij van gehard staal waardoor doorboren niet mogelijk is. 

Zoals al gezegd is het slot ook te bedienen met een telefoon en wordt de data geëncrypt verstuurd (256 bits). Wat ook als voordeel genoemd moet worden is dat je kunt zien of jouw deur geopend wordt. Je krijgt namelijk een notificatie op je telefoon. Dus in die zin kun je zelf eerder reageren als de deur ongeoorloofd wordt opengedaan.

Extra slim

Dit slot is extra slim omdat hij weet of je binnen of buiten staat. Dus als je telefoon bijvoorbeeld binnen ligt, dan kan het slot aan de buitenkant niet geopend worden. Wel zo handig als je telefoon dichtbij het slot bewaard.

Wat krijg je:

- Slot
- Bridge
- 2x ringen (groot)
- 3x ringen (klein)
- Cilinder
- Bedieningspaneel
- Ringetje voor handel
- 2x beugel voor paneel
- 8x batterij AA
- Motor
- Schroef voor vastdraaien cilinder
- Schroevendraaier
- Inbus
- Hendel

Specificaties:

  • SKG drie sterren gecertificeerd
  • Geschikt voor doornmaat 30mm of groter (controleer hier).
  • Geschikt voor Euro Profiel sloten (controleer hier) – niet voor oplegsloten. We raden aan oplegsloten te vervangen door een veiliger SKG*** slot, ons netwerk van installateurs kan hierbij helpen.
  • Compatibel met alle PC-maten (PC 55, 72, 78, 85, 92, 105 en 110), deurdiktes, meerpuntssluitingen en krukbediende deuren
  • Afmetingen buitenmodule: 51mm * 33mm * 8mm
  • Afmetingen binnenmodule: 284mm * 60mm * 29mm (zonder knop en kruk). Hoogte met kruk is 65mm.
  • Draadloze connectiviteit: WiFi en Bluetooth Low Energy
  • Functies (kunnen worden uitgezet): Touch to Open, touch to Lock, codetoegang, automatisch vergrendelen, automatisch ontgrendelen, notificaties, openen op afstand, toegangstijden, activiteitenlogboek, open huis modus.
  • Werkt ook met meerpuntssloten, zelfs als de kruk omhoog moet

Uiterlijk slot:

Wij gaan nu het slot installeren op de deur.

Lees snel verder.

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.