Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Installatie via Domoticz:

Nu we het slot geinstalleerd hebben gaan we hem echt slim maken via Domoticz. Domoticz is een open source smart home systeem. Je kunt deze software op verschillende hardware draaien. Wij maken gebruik van een Raspberry. Dit maakt overigens niet uit voor de werking/installatie.

1)

De eerste stap is om een dummy schakelaar te maken in Domoticz. We gaan naar setup en dan naar hardware en maken een dummy schakelaar aan.

2)

Nu klikken we bij de dummy schakelaar op "create virtual sensor" en vullen daarin:

Naam: Loqed Actions
Soort: Selector Switch

Als we naar onze "devices" gaan zien we hem nu ook staan.

3)

Nu gaan we naar https://webhooks.loqed.com/ en scrollen naar beneden om een API key aan te maken. Je krijgt na het aanmaken 3 urls om de actie aan te roepen.

4)

Nu gaan we naar "switches" en drukken op edit bij de loqed schakelaar. Ik wijzig de namen even zodat deze logischer zijn.

Nu moeten we aan de juiste knop de urls van stap 3 gaan hangen. Hierna kunnen we de Loqed op slot en open zetten en de deur openen.

Helaas wordt de status niet geupdate als je de APP gebruikt (of het slot handmatige opent). Hiervoor moet je een extra schakelaar aanmaken en extern toegang hebben tot Domoticz. Het is jammer dat dit niet lokaal geregeld kan worden want ik heb geen externe toegang tot mijn Domoticz.

Heb jij dit wel dan kun je hier de verschillende stappen zien:

https://nl.loqed.com/pages/support#reamaze#0#/kb/integraties/integrate-with-domoticz-nl

Bediening:

 

Event:

Nu we het slot geinstalleerd hebben kunnen we de boel gaan automatiseren. Als voorbeeld maken we dat het slot om 21.00 op slot wordt gezet.

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.