Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2021 | Niels Laan | Loqed, Slimme sloten

Loqed Smart Lock

Installatie:

De eerste stap om het slot te installeren op je deur is alles uitpakken, want in de verpakking kunnen we er weinig mee. Loqed heeft op hun website een zeer mooi stappenplan staan. Deze kun je trouwens ook gebruiken om te kijken of jouw deur geschikt is.

Ik zal de verschillende stappen doorlopen en laten zien hoe het in zijn werk gaat.

 

1) Oude slot verwijderen:

We verwijderen als eerste het oude slot. In mijn geval had ik hiervoor een kruiskop schroevendraaier nodig. Bij de Loqed wordt een inbussleutel geleverd om de hendel eraf te halen, deze hoef je dus niet in je gereedschapskist te zoeken.

Voordat we aan de slag gaan is het goed om te kijken of alles vrij beweegt. De motor van de Loqed moet namelijk niet teveel weerstand hebben.

In mijn geval heb ik de haken van het 3 puntsluiting even voorzien van kruipolie. Om de cilinder te verwijderen zit er een lange schroef aan de zijkant van de deur. Deze maken we los met de kruiskop.

Nu we alles verwijdert hebben (handel, voorplaat, achterplaat en cilinder) kunnen we door naar de volgende stap.

2) Bedieningspaneel plaatsen

Van het bedieningspaneeltje aan de buitenkant verwijderen we de schroeven. Vervolgens plaatsen we het paneeltje aan de buitenplaat en achtergedeelte aan de binnenkant van de plaat.

Hierbij liep ik er tegen het probleem aan dat de schroeven niet lang genoeg waren om de boel weer vast te maken. Gelukkig worden er langere schroeven meegeleverd. Schroef het geheel niet te vast!

3) Cilinder plaatsten

Nu maken we de voorplaat weer vast. Dit is even een prutswerkje omdat het kabeltje door het gat van de cilinder moet. Hierna plaatsen we de Loqed cilinder op de oude plek van de cilinder en maken deze weer vast door de lange schroef aan de zijkant van de deur er weer in te schroeven. Ook hier weer niet te vast draaien.

4) Motor plaatsen/achterplaat:

Nu gaan we de motor verwijderen van het slot om bij de achterplaat te kunnen. Deze moeten we namelijk aan de deur gaan bevestigen. Er moeten 3 boutjes los gedraaid worden, hiervoor wordt een inbussleutel meegeleverd. Nu kunnen we de motor eruit halen en de plaat vastmaken op de deur.

Om hem te bevestigen gebruiken we de oude schroeven en de meegeleverde sluitringen. Zorg dat zowel de buiten- als binnenplaat netjes recht zitten en de cilinder in het midden zit.

Nu draaien we de inbus, waar de buitenknop in zit, vast zodat deze niet meer los kan. Let hierop dat de inbus aan de zijkant van het slot zit. Als je dit namelijk niet doet dan komt de hendel recht in het slot. Dat willen we niet.

5) Motor vast:

De volgende stap is om de motor weer vast te zetten met de boutjes. Ook weer niet te vast. Nu moet je kijken of alles soepel open en dicht gaat door aan de grote ronde knop te draaien. Als alles vrij draait sluit je de kabeltjes aan. Dit is voor de stroom en het buitenpaneel.

Nu gaan we het geheel voorzien van stroom door de batterijen erin te plaatsen. Zowel boven als onder. De plus en min zijn aangegeven.

6) Afwerkkap:

De volgede stap is om te kijken hoe de afwerkkap erop moet. Dit kun je doen door hem even andersom te houden. Er worden namelijk 3 afwerkplaatjes meegeleverd. Om te kijken welke het beste past kun je er eentje tegenaan houden om te kijken of deze past.

Nu hoeven we alleen nog de deurkruk te plaatsen. De laatste stap is om de bridge in het stopcontact te steken en de APP te downloaden.

Op naar de APP

Nu we het slot geinstalleerd hebben gaan we door om deze te koppelen aan de APP

Dit product is te koop voor:


Robbshop (installatie mogelijkheid)
€ 349
Kopen
349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.