Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door/window sensor

Installeren op de Homey:

Het installeren van deze door/window sensor gaat door naar het apparaten gedeelte te gaan en op het (+) icon te klikken. Vervolgens installeer je de NeoCoolcam APP (mocht je deze nog niet hebben) vervolgens zoek je de sensor op. Hierna maak je de sensor open. Dit kun je doen door het knopje aan de bovenkant in te drukken (wat vrij lastig gaat). Vervolgens verwijder je het lipje bij de batterij en druk je 3x op het toevoegen knopje. Hij zal rood oplichten. Als het toevoegen is gelukt zal hij bij je apparaten verschijnen.

Het toevoegen van deze sensor aan de Homey ging wat moeizaam. Maar na een paar keer herstarten en de sensor te verwijderd te hebben werd hij gevonden.

Installatie schermen:

Dashboard:

Flow opties:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als mijn voordeur wordt geopend dat dan een lamp aangaat en als ik mijn deur weer dicht doe de lamp weer uitgaat na 30 sec. Deze regel mag alleen maar starten als mijn lichtmeter lager dan 20 lux aangeeft. Ik wil namelijk niet dat hij overdag aangaat.

Als eerste maak ik een flow om te bepalen of de lichtmeter een bepaalde sterkte heeft. Ik heb bepaald dat de lamp mag aangaan als de lichtmeter minder dan 20 lux aangeeft. Om in andere regels dit uitgangspunt ook gemakkelijk te kunnen gebruiken zet ik een variabele op "AAN" als ik hem wil gebruiken.

Dit product is te koop voor:


€ 39
Kopen
€ 18
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.