Onze sponsor:

Review:

Neo Coolcam Door/window sensor

Installeren op de Vera (Plus/Edge)

Het toevoegen van deze sensor gaat door in te loggen en naar het "devices" gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add device" en zoek je de Neo Coolcam Door/window sensor op. Helaas werd hij niet gevonden. Gelukkig is er een optie hem als "generice device" toe te voegen. Na het selecteren van deze opties is het kwestie van het openen van de sensor en het lipje te verwijderen bij de batterij. Vervolgens druk je 3 keer op het knopje aan de binnenkant. Hij werd hierna gevonden en toegevoegd. Helaas wordt hij gevonden als een schakelaar en kunnen we er niks mee.

Ik laat me niet voor één gat vangen en weet dat er een mogelijkheid is om handmatig de configuratie te wijzigen. Hiervoor ga je naar de apparaat configuratie en dan naar het "advanced" gedeelte. Vul de onderstaande waardes in om hem werkend te krijgen:

device_type: urn:schemas-micasaverde-com:device:DoorSensor:1
device_file: D_DoorSensor1.xml

category_num: 4
subcategory_num: 1
device_json: D_DoorSensor1.json

Installatie schermen:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag dat als mijn voordeur wordt geopend dat dan een lamp aangaat en als ik mijn deur weer dicht doe de lamp weer uitgaat na 30 sec. Deze regel mag je alleen maar starten als de lichtmeter lager dan 20 lux aangeeft. Ik wil namelijk niet dat hij overdag aangaat.

Dit product is te koop voor:


€ 39
Kopen
€ 18
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren