Onze sponsor:

Review:

01 april 2020 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt Draaidimmer Z-Wave 2-draads

Concurrentie:

Er komende steeds meer slimme draaibare dimmers op de markt. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling. Als we kijken naar de Z-Wave protocol dan is de enige concurrent de Eco-Dim 07 Z-Wave. Wij hebben deze nog niet getest (komt eraan). Maar als we deze vergelijken met de RobbSmarrt dan zie je dat ze bijna gelijk zijn. Beide hebben een energiemeting, dus je kan het totaal verbruik en huidige verbruik inzien. Beide kunnen dimmen en natuurlijk het geheel uit- en aanzetten (wat wel logisch is voor een dimmer :)).

Beide dimmers kunnen overweg met verschillende soorten afdekraampjes/schakelmateriaal en de inbouwdiepte is ook gelijk. Ook is de ondersteuning van de diversen soort lampen voor beide gelijk.

Is er dan wel verschil? Ja, dat zit hem o.a. in de prijs. De RobbSmarrt is te verkrijgen vanaf 79,95 en de Eco-DIM vanaf 105,00. Nog 1 verschil is dat de Robbsmarrt een maximaal aan te sluiten vermogen heeft van 300W en de Eco-DIM 200W.

Wij gaan de Eco-DIM nog uitgebreid testen en zullen indien nodig dit stuk nog aanpassen.

 

 

 

 

Dit product is te koop voor:


€ 80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.