Onze sponsor:

Review:

01 april 2020 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt Draaidimmer Z-Wave 2-draads

Installatie via de Homey:

De eerste smart home controller waar we de dimmer van RobbSmarrt op gaan installeren is de Homey van Athom. We beginnen met het verwijderen van de oude schakelaar/dimmer. Zorg dat je de stroom er eerst afhaalt, we willen tenslotte geen schok. Je kunt deze dimmer met en zonder blauwe draad aansluiten. De voorkeur heeft met blauwe draad. Er wordt een schema bijgeleverd dus hier moet wel uit te komen zijn.

Wacht hierna nog even met het terug zetten van de stroom. Het is gemakkelijker om eerst in te loggen op de Homey en naar je apparaten toe te voegen. Als je hier bent dan druk je op het plusje en zoek je op Robbsmarrt. Installeer vervolgens de APP (als je deze nog niet hebt) en zoek hierna de draaidimmer op (deze heeft Rotery dimmer z-wave). 

De installatie zal starten en we voorzien de dimmer van stroom. De dimmer gaat eerst gereset worden dit kun je starten door een schroevendraaier/pen in het reset gaatje te drukken. Doe dit 3x snel achter elkaar. De LED zal rood gaan branden en hierna snel gaan knipperen. Wacht even tot de lamp weer gedimd is voor de volgende stap. De Homey zal nu de volgende stap tonen om hem daadwerkelijk toe te voegen. Dit is een kwestie van weer 3x in het reset gaatje te duwen.

Ik moest deze stappen een paar keer herhalen, want hij wilde hem niet toevoegen. Zet dus even door is de tip. Zorg dat je de dimmer dicht bij de Homey hebt.

Na de installatie zie ik een dimmer, aan/uit schakelaar, huidige verbruik en totaal verbruik en alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig. En alles werkt zoals het hoort en reageert snel.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening

Je krijgt een dimmer, aan/uit schakelaar en je ziet het totaal verbruik en het huidige verbruik.

Bediening:

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Wat zullen we deze keer weer eens verzinnen :) Misschien wel leuk om de zone activiteit te gebruiken van de Homey. Hierbij houdt de Homey bij of er wat gebeurd in een bepaalde zone/ruimte. Deze zone acitiviteit gebruiken we als startpunt. We willen graag dat er 1 minuut activiteit is en dat hierna de lamp aan gaat. We willen natuurlijk niet dat de lamp onnodig aan gaat als het niet donker is. Dus gebruiken we bij "EN" de sunrise tag.

ALS:

EN:

Conclusie Homey:

Deze draaidimmer doet het perfect met de Homey. Enige punt waar ik tegen aan liep is dat de installatie soms wat stroef gaat en je een paar pogingen nodig hebt.

Dit product is te koop voor:


€ 80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers