Onze sponsor:

Review:

01 april 2020 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

RobbSmarrt Draaidimmer Z-Wave 2-draads

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

We gaan deze draaidimmer natuurlijk ook testen op de Vera. De eerste stap is om je oude dimmer te verwijderen en de nieuwe te installeren. Zorg uiteraard dat je de stroom eraf haalt. Zo'n schok is toch wat vervelend. Bij de dimmer wordt een aansluitschema bijgeleverd om hem met en zonder blauwe aan te sluiten. Aanbevolen wordt om hem met de blauwe erbij te installeren. Als alles goed zit wacht nog even met het terug zetten van de stroom.

Het is namelijk beter om eerst in te loggen op de Vera en naar je apparaten te gaan. Klik vervolgens op generic z-wave device want een zoek op robbsmarrt levert niks op. Na een paar keer doorgeklikt te hebben voorzie je dimmer van stroom. Druk daarna 3x snel met een kleine schroevendraaier in het reset gaatje op de dimmer. De LED zal oplichten en gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gestart. De dimmer zal tevens een kalibratie doen.

Hierna zag ik hem op mijn dashboard verschijnen (aan/uit, dimmer en huidige verbruik). Er kwamen wel allemaal meldingen in beeld maar na een paar keer aan en uitzetten verdwijnen deze.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Ik zie het huidige verbruik en kan de dimmer aan en uitzetten en natuurlijk het dimniveau bepalen.

Voorbeeld scene:

Ik wil graag dat, als ik weg ben, de dimmer uitgezet wordt. We gebruiken als startpunt de locatiepositie welke in de Vera ingebakken zit. Deze kijkt naar je locatie van je telefoon. Als deze aangeeft dat we weg zijn zetten we de lamp uit.

Dit product is te koop voor:


€ 80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers